Бизнесменът Мартин Бурнарски, който обвини Община Пловдив в рекет и замеси индиректно кмета Здравко Димитров в комисията на Мая Манолова, е загубил делото за премахването на павилиона му.

В края на август собственикът на верига за бързо хранене  в една от комисиите в парламента бе заявил, че бизнесмен, близък до кмета, го притискал, за да освободи обектите си.  Това ставало, чрез множество проверки от Общинския инспекторат. Основният спор бил за един павилион за понички, който се намира край Гребната база.

Зико: Ще съдя всеки, който злоупотреби с името ми! Не прави чест на Мая Манолова за внушениятаЩе съм безкомпромисен, ако някой служител наруши закона или превиши правомощията си, каза кметът

След изявленията на Бурнарски кметът реагира остро и заяви, че ще съди бизнесмена за клевета. Тогава по предварителни данни на вътрешната проверка „Бурнарски“ ЕООД през месец май не е получило ново разрешително за поставяне на преместваемия си обект, защото има констатирани редица нарушения от страна на Пловдивския общински инспекторат. Отделно имал натрупани задължения към хазната.

Собственикът на павилиона е завел дело срещу предварителното изпълнение за премахването на обекта му. В края на август Административният съд е уважил иска му, но Върховният административен съд е отменил определението и отхвърлил претенциите му. От мотивите на делото става ясно, Бурнарски е претендирал, че от предварителното изпълнение на заповедта на кмета за премахването на павилиона, той ще претърпи значителни вреди, в това число и загуба на стока.

ВАС обаче смята, че твърдението на „Бурнарски“ ЕООД за настъпването на такива вреди е бланкетно и  твърдените вреди не са инидивидуализирани нито по вид, нито по размер, а отделно от това липсват и доказателства за тези обстоятелства. Най-общо е било казано, че ще се претърпят загуби, но без никаква конкретика. Поради това висшите магистрати са отменили решението на Административен съд – Пловдив и са отхвърлили окончателно жалбата на фирмата.