„Ако има нарушения от страна на общински служители, които са надвишили правомощията си, ще бъда безкомпромисен.  Винаги съм казвал, че трябва да уважаваме съгражданите си, защото ни сме  тук да вършим услуги -  за това сме в Общината. Понеже съм сигурен, че чух обвинения спрямо мен, ще се видим в съда с него и всеки друг, който злоупотреби с мен и името на семейството ми”, заяви кметът Здравко Димитров по повод обвиненията от пловдивски бизнесмен, че е бил рекетиран.  

Още в петък собственикът на верига за бързо хранене Мартин Бунарски в една от комисиите в парламента, оглавявана от Мая Манолова, заяви, че бизнесмен, близък до кмета, го притискал, за да освободи обектите си.  Това ставало, чрез множество проверки от Общинския инспекторат.

Зико коментира и изказванията на Мая Манолова, която правила внушения именно за Зико.

„Включително чух и Мая Манолова, която не каза, но внушава, че едва ли не става въпрос за кмета Здравко Димитров… Това са непотвърдени данни, тя е юрист и знае, че нещо трябва да се докаже, за да се хвърля в публичното пространство”, каза Зико. Той заяви, че ще има проверка и ще се отнесе най-строго към служителите си, ако се докаже, че има нарушаване на закона или превишаване на правомощията. Кметът допълни, че е говорил с Мая Манолова и ще предостави всички документи и резултати от проверките в Комисията.

„ Преди избори и след избори всеки може да си говори каквото си иска, което е нередено. Не познавам  Бунарски, не знам дали някой го кара да говори тези неща. Искам да чуя името на този мой съученик, приятел… Аз нямам съученици с кина, имам боксьори и баскетболисти. Видях сигнала, в него няма нищо, а в същото време в Комисията се говориха друг неща. Бизнесът бил с понички… моите уважения”, каза Зико.

Той заяви, че проверки се правят във всички обекти в Пловдив, а не само тама.

„ Целият град се проверява. Има обекти с 49 000 и 10 000 лева задължения към хазната. Искаме да облекчим бизнеса, но трябва да дойдат пари отнякъде”, каза Зико.