След две години пандемия и ограничения, студентите отново се готвят за шумни партита на празника 8-ми декември.

Заради пандемичната обстановка в страната през 2020 година празникът мина тихо, а през 2021 година всички желаещи да празнуват спазваха ограниченията и трябваше да предоставят зелен сертификат, за да бъдат допуснати в заведенията. Поради това, много студенти предпочетоха да си наемат вили извън градовете, за да се съберат и да празнуват.

Две години по-късно вече няма такива изисквания и студентите имат свободата да отбележат празника така, както им харесва.

Репортер на TrafficNews посети една от пловдивските автогари, за да провери кои са най-предпочитаните дестинации за честване на 8 декември.

Оказа се, че и тази година студентите няма да изневерят на традицията и Банско, Пампорово, Борино, Девин и Доспат остават сред най-търсените курорти от пловдивчани, но по-голямата част от тях ще предпочетат заведенията в града.

Аз ще празнувам 8-ми декември за първа година.  Ще се съберем 15 души в един от хотелите в Банско и вечерта ще отидем на кръчма. Ще пътуваме с автобус, защото ще бъдем само момичета и никоя не е достатъчно смела да шофира. Повечето наши приятели ще останат в града, някои, защото е по-скъпо в хотелите и вилите, други, защото харесват заведенията в Пловдив”, разказа развълнувана първокурсничка пред медията ни.

Служители на автогарата споделиха, че търсенето на междуградски превоз с автобус е все по-малко сред студентите и много от тях предпочитат да се придвижват с личните си автомобили.

Не очакваме голям наплив от млади хора, които се подготвят за път днес на автогарата. Най-желаните дестинации си остават същите, които бяха и предните години. Моят син също е студент и неговата компания ще предпочете да остане да празнува в Пловдив, защото е по-евтино”, сподели една от служителките.

Екипът на TrafficNews поздравява всички настоящи и бивши студенти по повод 8-ми декември и напомня на празнуващите да бъдат разумни!