23 март 2023 г. е най-желаната дата за венчавки през тази годината. Това е така, заради комбинацията на цифри, които я превръщат в една от така наречените огледални дати. Голям брой двойки избират кога да се венчаят според астрология, нумерология, суеверия и т.н. Именно заради това последните години има бум на сватбите на точно такива дати, защото младите влюбени търсят символика, която смятат, че ще им донесе щастлив брачен живот.

Тринадесет двойки в Пловдив ще се врекат във вярност на 23 март. В София те са 26.

„13 двойки са си записали, дата е изцяло запазена. 23 март се пада в четвъртък, но това няма да попречи на младоженците, тъй като огледалните дати се считат за късметлийски”, коментираха пред TrafficNews от ОП „Радостни обреди”.

От там допълниха още, че все повече хора предпочитат изнесените ритуали, въпреки по-високата им цена, тъй като са много по-удобни за събирането на голям брой гости. Те са най-търсени в периода от април до началото на ноември. Те заявиха, че до момента 237 двойки са се записали за сключване на граждански брак през 2023 в Пловдив, като най-натоварени са всички дати 23-ти. Най-натоварен е периодът след Великден.

Когато избирате своя ден трябва да  се съобразите с това кога е позволена църковната венчавка, ако сте решили да сключите такава, защото има забранени дати и за нея.

Цените на ритуалите са следните:

От понеделник до петък – 78 лв. с музика на диск, събота и неделя – 144 лв. с музика на живо, а цената на изнесените ритуали не се променя и е на стойност от 270 лв.