Пътят за Лилково и Ситово – с асфалт до 4 месеца

Ще бъдат укрепени и две свлачища

Община Родопи, Пловдив 11.02.2021 13:25 5409 2
Пътят за Лилково и Ситово – с асфалт до 4 месеца

В рамките на 4 месеца вече ще има асфлатова настилка на пътя за Лилково и Ситово. Това обяви след визитата си на конпроментираната отсечка премиерът Борисов.

Припомняме, че министър председателят откликна на поканата на двете сдружения –  - "Заедно за Лилково" и "За Ситово" и посети проблемния пътя, който от близо 20 години не е ремонтиран. Придружен от зам.-министъра на Регионалното развитие и благоустройството – Николай Нанков, заедно обходиха отсечката свързваща Лилково, Ситово, Брезовица и Плочник с „цивилизацията“.

Премиерът Борисов от Лилково: Път ще има, отделили сме 20 милионаТой посети пътя, който от 20 години е без настилка

„Компрометираните места ще ги направим. Машините работят, разширяват габаритете, асфалтират, укрепваме пътя. В момента се прави и ще бъде асфалтиран до Лилково в рамките на 4 месеца“, отбеляза премиерът Борисов. Ще бъдат укрепени и две свлачища.

Припомняме, че от години път за четирите родопски села няма. Осемкилометровата отсечка до село Лилково е в потресаващо състояние. След дъждовете от последните дни част от пътя е пропаднал в района на село Плочник. Мостът на двете реки в посока Лилково и Брезовица е критично състояние, със зейнали 50 сантиметрови дупки и свлечена настилка. 

Преди дни отново бяха активирани две срутища в района на Плочник. Половината път бе пропаднал в реката. В крайна сметка от Агенция „Пътна инфраструктура” включиха пътя в програмата си от 2020 година. Наскоро от АПИ и Областна управа обявиха, че са осигурени средства за реконструкция в участъка от  село Бойково до Брезовица.

Най-накрая! Правят цялостен ремонт на пътя до Лилков

 

 

Изпрати новина