Днес ще продължи преминаването на камиони с извънгабаритен товар по пътищата в област Пловдив. Припомняме, че вчера преминаването на техниката наложи отрязване на част от електрическата мрежа. 

Всички тези процеси обаче са съгласувани с енергодружество EVN. Съобщение за наложителното прекъсване на захранването е било разлепено в засегнатите населени места, както и оповестено на сайта на оператора. 

Товарът с височина 7,5 метра, който се извозва за целите на фабрика край Пловдив, се движи по трасето  село Кръстевич - Строево - Труд - Ръжево Конаре. 

За днес са предвидени изключвания от електрозахранващата мрежа в редица села. Смущения или липса на ток ще има в селата Любен, Неделево, Голям Чардак и Малък Чардак, както и в селата Труд, Граф Игнатиево, абонати, намиращи се по Карловско шосе, Ръжево Конаре.

Според съобщенията прекъсвания изцяло на тока се очакват за 2 часа в целите населени места, но смущения са възможни през целия ден. Припомняме, че след рязане на мрежата вчера, без ток до късна вечер бяха селата Малък Чардак, Голям Чардак и Строево.