Главен инспектор Генчо Гусев е назначен на длъжността началник на РУ-Карлово. Това стана със заповед на министъра на вътрешните работи.

Той е роден  през 1973 г. Има завършено висше образование по специалност „Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред” във ВИПОНД през 2001 г. Целият му 29-годишен стаж в системата на вътрешното ведомство преминава в полицейското управление в Карлово. Последователно е заемал различни изпълнителски и ръководни позиции – от мл. разузнавач до началник на група и на сектор „Криминална полиция”.

Както е известно от по-рано днес, шефът на РУ-Карлово Сълко Литов бе назначен на длъжността заместник-директор на пловдивската полиция.

Днес комисар Литов и гл. инспектор Гусев официално бяха представени пред ръководния състав на дирекцията от главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.

За постигнати високи резултати по време на професионалното си развитие и двамата са награждавани многократно от ръководството на МВР.

За първи път в историята на ОД МВР-Пловдив: Назначават втори зам.-директор на полициятаОчаква се да бъде представен от главния секретар Петър Тодоров

Главният секретар на МВР избяга от въпросите за "голата" акция в "Бушидо"Той се скри зад общи реплики и заяви, че акциите за наркотици и райски газ ще продължат