БСП – Сопот изключи от партията зам.-кметът на общината Николай Новаков, съобщиха от пресцентъра на социалистите. Местната организация се позовава на решение на Контролната комисия от 2 април.

От организацията осъдиха действията му, окачествявайки ги като уронващи престижа на общината и левицата. По време на провелото се снощи заседание членовете на общинския съвет декларираха подкрепа за водената от председателя на структурата Станислав Стоенчев политика и изказаха своето недоволство от клеветническата кампания, водена от Новаков през някои медии. Поведението му бе окачествено като „срамно и недостойно”, „неприемливо за административната длъжност, която заема” и „ подронващо авторитета  и на местната власт”.

 След обсъждането на създалата се ситуация в общината социалистите  свалиха  политическото  си доверие от изпълняващия длъжността  зам.-кмет на община Сопот. Другата седмица ръководството на местната структура ще проведе среща и с кмета на общината  Деян Дойнов, в което да бъде обсъдено финансовото състояние на Община Сопот.

Припомняме, че депутати от ГЕРБ на няколко път сигнализираха за нередности в Община Сопот, като поискаха гл. прокурор да започне разследване. Последната информация бе от вчера, като става дума за фирма, която е била собственик на 73 дка земеделска земя. Собствениците искат да развиват бизнес с лозови масиви. Кметът начислява такса смет за парцела, след като завежда иск към ЧСИ, които пък гонят частния инвеститор.