Членът, по който се търси наказателна отговорност на близнаците Динкови от Цалапица, да бъде променен. Това поиска майката на зверски убития Димитър Малинов по време на поредния протест в търсене на справедлив процес и наказание за замесените в случая.

Не може близнаците да бъдат водени в Районна прокуратура, а Рангел да бъде воден в Окръжна прокуратура. Това е недопустимо. След като Борислав Динков е извикал Митко да излезе от вкъщи, то той е участвал и трябва да се води заедно с Рангел под един член в Окръжна прокуратура“.

С призив за наказание за пореден път се събраха и десетки жители на Цалапица, които оказват подкрепа към близките му при всеки протест. "Аз съм Митко и няма да мълча" за пореден път отекна на пътя Пловдив-Пазарджик до кръговото на Орта хан, където движението бе временно блокирано от митинга на гражданите. Действията им се проведоха под полицейско присъствие, а трафикът в района бе поетапно възстановен.

Припомняме, че заподозреният за убиец на Митко Рангел Бизюрев все още е в неизвестност. Той се издирва с Европейска заповед за арест в продължение на месеци. Баба му изрази притеснение, че той може вече да не е жив. Призова го да се прибере в България.

Бабата на издирвания за убийството в Цалапица: Моля се само да е живЖената отправи апел към внука си да се прибере

Пореден протест в Цалапица: Близки на убития Митко обградиха къщата на бабата на близнацитеМайката Атанаска Бакалова призовава Бизюрев да се предаде и да разкаже истината