Пътят след Храбрино на разклона за Бойково остава без пътна маркировка. В тъмната част от денонощието минаването по пътя е въпрос на късмет – лошото състояние на настилката и наличието на завои са сериозна предпоставка за инцидент. За това сигнализира читател на TrafficNews.

„Вечер преминаваме на магия. Няма никаква маркировка, това е балкански път с много завои. Районът е любима дестинация за пловдивчани, защото е близо до града и много хора имат вили в селцата. Това прави пътя още по-натоварен. Често падат мъгли, а когато вали видимостта става още по-намалена. Пътят не е осветен по никакъв начин. Това е изключително безотговорно, във всеки един момент може да стане инцидент”, коментира той.

Репортер на медията ни се свърза с инж. Кузев от АПИ. Той обясни, че е получен сигнал за този проблем, но се чака да се освободят средства, за да се положи маркировка на участъка. По негови думи, това трябва да се случи до края на годината.

Припомняме, че ремонтът на пътя, водещ в посока любимите на пловдивчани родопските села Дедово, Бойково, Ситово и Лилково стартира през 2021 година. Трасето от години беше в много лошо състояние, като най-критичен бе участъкът на изхода на село Храбрино. Там асфалт почти липсваше, пътят беше пропаднал, на огромни дупки, вълни и неравности.

След много забавяния към днешна дата участъкът е ремонтиран и асфалтиран, но не е завършен.

„В момента сме пуснали становище до „Институт по пътища и мостове”. Чакаме отговор от тях, тъй като в процеса на изпълнение на ремонта се получиха много нередности. След като се установи какви точно са те и се премахнат, следва довършителна работа – поставяне на пътна маркировка”, допълни инж. Кузев.

Краен срок за завършване на проекта все още няма.