Все по-невероятни методи използват родните университети в опитите си да привлекат студенти. След като миналото лято ректори даваха по 50 лева на свои възпитаници и преподаватели за всеки доведен кандидат-студент, тази година някои висши училища са вдигнали мизата - на младежите се обещават даже джипове, само и само да се запишат в съответния университет.

Пловдивското Висше училище за агробизнес и развитие обещава да подари джип, 7-дневни почивки, айфони, таблети и лаптопи на студентите, които започнат обучението си в него. Томболата е само за първокурсници и ще се разиграе на 8 декември. Превозното средство-подарък е изложено на централния площад в града. Бъдещи кандидат студенти приемат със смесени чувства наградите, които ще се раздават. Реакциите им вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

В сайта на висшето училище е публикувано съобщение на ректора, с което се обяснява, че томболата е част от празненствата по случай 25-годишнината му.

„Юбилейната година ще донесе на 25 студенти – първокурсници специални щастливи бонуси, които ще се изтеглят от факултетните номера: джип,7-дневни почивки, смартфони, айфони, лаптопи, таблети.”, се казва в обръщение на ректора акад. Димитър Димитров.

Късметлиите в кампанията "Учи и спечели" ще станат ясни на връх студентския празник 8 декември.