ОП „Паркиране и репатриране“ възстанови парите на пловдивчанката, чиято кола с инвалиден стикер бе вдигната от паяк от центъра на града. Казусът на Анна Маджарова стигна до няколко институции, след като шофьорката бе на мнение, че с паркирането си не е нарушила правилата.

Кола с инвалиден стикер и БМВ вкараха ОП "Паркиране и репатриране" в морален казусПловдивчанка обжалва наказателен паркинг, иска сумата да ѝ бъде възстановена

Последва отговор на началника на сектора гл. инспектор Тодор Боюклийски, в който се посочва, че по случая казуса е извършена проверка. Било установено, че автомобилът на Маджарова е паркиран неправилно, поради което жалбата ѝ не бива уважена. Тогава пловдивчанката пожела да бъде предоставен снимков материал, който доказва виновността ѝ. Същата жалба бе препратена и до ОД на МВР-Пловдив и омбудсмана на Пловдив.

Глобена шофьорка с инвалиден стикер иска снимки, които доказват нарушението ѝПловдивчанката сезира още институции, след като жалбата ѝ бе отхвърлена от Общинска полиция

Близо месец по-късно Маджарова получава отговор от омбудсмана инж. Борислав Стаматов, препратен и до ОП „Паркиране и репатриране“.  

В него се посочва, че след работни срещи с гл. инс. Тодор Боюклийски и и разговори с Анна Маджарова – става ясно, че вдействителност автомобилът ѝ е бил паркиран в нарушение. Предвид специфичното състояние на сина ѝ обаче обмудсманът на Пловдив моли общинското предприятие да направи реверанс и да въстанови сумата за наложеното административно наказание над пловдивчанката.

„Когато отидох да проследя казуса в сградата на „Паркиране и репатриране“, ми възстановиха сумата. Подписах декларация, че вече нямат финансови задължения към мен и всичко приключи. Но трябваше месеци наред да пускам жалби в различните институции. За съжаление, не за първи път усещам, че хората в неравностойно положение в България често са потърпевши на системата“, заключва Маджарова с благодарност към застъпилите се за нея институции.

Оказва се още, че пред адреса, на който бе паркирана колата на пловдивчанката, е направена маркировка. Тя обозначава периметъра, в който колите няма да пречат на собственика да навлезе в частната си собственост.