Пловдивчанката, чиято кола с инвалиден стикер бе вдигната от паяк, иска снимковия материал за доказателство на виновността ѝ. Необичайната история на Анна Маджарова ви разказа TrafficNews, след като двете страни в спора влезнаха в противоречие – потърпевшата твърди, че „Паркиране и репатриране“ са вдигнали автомобила неправомерно, докато от общинското предприятие подчертават, че колата е била паркирана в нарушение.

Кола с инвалиден стикер и БМВ вкараха ОП "Паркиране и репатриране" в морален казусПловдивчанка обжалва наказателен паркинг, иска сумата да ѝ бъде възстановена

Още тогава Маджарова подала жалба до ОП-то с искане да ѝ бъдат възстановени разноските за наказателния паркинг. Молбата ѝ бе препратена до сектор „Общинска полиция", откъдето пловдивчанката получила отговор, че няма основание за отпадане на наложената административна мярка, научи TrafficNews.

От становището на началника на сектора гл. инспектор Тодор Боюклийски става ясно, че по случая е извършена проверка. След прегледани видеа и снимки било установено, че автомобилът на Маджарова е паркиран неправилно, като с последното жалбата ѝ не бива уважена.

Боюклийски аргументира позицията си със следния довод : "Това, че притежавате карта за хора с увреждания, не Ви дава право да паркирате по този начин". 

Оказва се обаче, решението на Боюклийски не устройва Маджарова, която продължава да твърди, че с паркирането си не е нарушила правилата, нито достъпа на БМВ-то до личния му гараж.

За да докаже правдивостта на решението си, пловдивчанката подала молба до гл. инсп. Тодор Боюклийски да ѝ бъде предоставен снимковия материал. Жалба по казуса е препратена до ОД на МВР-Пловдив, както и до Омбудсмана на Пловдив.

Отговорът от Общинска полиция-Пловдив:

 

Молбата за предоставяне на снимков материал, изпратена от Маджарова да гл. инсп. Боюклийски:

Водеща снимка: Илюстративна