Паяк репатрира кола с инвалиден стикер от централна улица в Пловдив и повдигна няколко морални въпроса. И успя да докаже, че когато трите страни в един спор са прави за себе си, всички излизат по малко грешни.

За ситуацията, довела до пропуснати ползи и натрупани загуби, разказа пред TrafficNews Анна Маджарова, чийто автомобил е бил закаран в наказателен паркинг.  Според пловдивчанката от ОП „Паркиране и репатриране“ са вдигнали автомобила ѝ неоснователно, но от общинското предприятие подчертават, че колата е била паркирана в нарушение.

В последния ден на февруари Маджарова паркирала колата си на улица, в непосредствена близост до фитнес център, в който води сина си на двигателни рехабилитации.

След като паркирах автомобила, сложих инвалидния стикер и съпроводих сина ми, който е първа група инвалид. След процедурите излязохме и смразена видях, че колата ми я няма. Нямаше как да отида с него до наказателния паркинг и се наложи да го оставя в залата, за да ме чака там“, споделя пловдивчанката.

По нейни думи  тя не е нарушила правилата за паркиране и въпреки това се е наложило да заплати 64 лв. разноски по репатрирането.

Обяснено ми бе, че съм паркирала колата си така, че да пречи на гаражна врата. Това не е вярно. Оказа се, че някакъв баровец с БМВ не е можел да направи маневра, за да прибере извънгабаритната си кола в гаража, до който съм паркирала. Той е повикал служителите на ОП-то, за да махнат оттам автомобила ми“, коментира потресена Маджарова.

Пловдивчанката заявява, че останала огорчена от отношението на служителите в предприятието.

„Казаха ми, че с тези инвалидни стикери си мислим, че можем да паркираме дори по клоните на дърветата. Това е недопустимо! Категорично считам, че превишиха правомощията си. Не съм провокирала това подобно грубо отношение“, споделя потърпевшата, която е подала жалба до директора на Общинското предприятие с искане заплатената такса от 64 лв. да ѝ бъде възстановена. 

TrafficNews се свърза с ОП „Паркиране и репатриране“ откъдето възложиха проверка по случая. В хода ѝ ще бъде разяснено дали в действителност са били превишени правомощията на някой от служителите им.

Автомобилът е бил паркиран по посока на движението, но е попаднал в периметъра на гараж. Собственикът, който не е успял да направи маневра и да влезе в имота си, е подал сигнала за неправилно паркиране. Тече проверка по жалбата на жената, като тя ще бъде своевременно уведомена за резултатите от нея“, посочиха от предприятието.

Обяснено ни бе, че снимките, направени от служители на „Паркиране и репатриране“ преди да вдигнат автомобила на Маджарова, са конфиденциални и затова не могат да ни бъдат предоставени за сверяване истинността на версиите.

Остава отворен въпросът дали общинските служители, изпълнявайки задълженията си, са превишили правомощията си. Защото ако разделението между „силните и слабите на деня“ е това, което е провокирало решенията им, то тогава в нещо генерално грешим. Като общество. Понеже дори правдивостта трябва да комуникира с морала.

Какво ще покаже проверката – TrafficNews ще проследи случая. Очаквайте подробности!