Свидетел на побоя пред Автото: Пострадалият първи заплаши с бой, закани да ги вкара в багажник

Според 18-годишният Георги първият удар бил нанесен от момче от друго училище

25.10.2022 14:00 21380 0
Свидетел на побоя пред Автото: Пострадалият първи заплаши с бой, закани да ги вкара в багажник

Пребитият 15-годишен ученик от гимназията по транспорт „Гоце Делчев“ в Пловдив е отправял закани срещу нападателите си. Осмокласникът заплашвал по-големите гимназисти, че ще ги набие и вкара в багажника на автомобил. Това заяви пред TrafficNews свидетел на побоя и приятел на нападателите Георги Георгиев, по прякор Жоро Италианеца.

„Без нищо е отправял закани. След това се срещнаха тук /бел.ав. извън двора на училището/ и той почна пак да обижда. Едно момче, което не познавам, то не е от това училище, му удари един шут. Стана боя и момчето падна на земята. Госпожата дойде да разтървава“, коментира Италианеца.

По данни на други свидетели обаче пострадалият е отишъл при нападателите си не да продължава със заканите, а за да се извини.

Спорът им обаче ескалирал бързо, допълва Георги, и след физическата намеса осмокласникът лежал окървавен и с разцепена устна. Оказана му е помощ от педагогическия персонал. Той е бил откаран в болница, за да го зашият.

„Не искаме да имаме такива проблеми. Бързо да се възстановява момчето“, заяви 18-годишният Георгиев, който заяви готовност за това младежите да се разрешат конфликта си без агресия. И посъветва младите да търсят съдействие от родители или учители  преди да преминат към саморазправа.

Зам.-директорът на гимназията по транспорт др. Георги Чомов поясни, че за инцидента са уведомени класния ръководител и педагогическия съветник. Проведени са разговори с пострадалия ученик и родители. Изискани са докладни-записки от свидетелите и са уведомени съответните органи.

Както медията ни вече писа, МВР и Детска педагогическа поеха случая. Изяснява се самоличността на извършителите на побоя, както и причините и обстоятелствата за възникване на конфликта.

Агресия в Автото! Осмокласник е изпаднал в безсъзнание след побой от съученициПобойниците са се похвалили с видео в социалните мрежи

Полицията и Детска педагогическа стая поемат случая с побоя над осмокласник в АвтотоИзяснява се самоличността на извършителите на бруталната агресия

 

 

Акценти

Изпрати новина