С викове „Затвор за насилника“, „мърша“, „насилник“ и „комплексар“ десетки граждани се събраха пред дома на бившия собственик на кучето Джеси, което в продължение на 11 години бе насилвано, бито и малтретирано от Стоил Георгиев. След като то бе забелязано от ученици в окаяно състояние последва серия от действия в негова защита и днес питбулът има нов дом и любящо семейство.

Джеси от Пловдив вече има нов дом и се радва на любов и всеотдайни грижиНа 19-ти май пловдивчани ще излязат на мирно шествие в подкрепа на кучето

Протестите с искане Георгиев да получи справедливо наказание обаче не стихват. Десетки и днес се събраха пред дома му, замеряха с яйца прозорците му и дори се заканиха: „Следващия път ще са камъни“. Групата долу нахлу във входа на блока му. Започваха да тропат по вратата му и го подканиха да излезе навън да се разправя с тях с думите: „Излез, урод мръсен“.

„Стоиле, ако чуваш к*пеле мръсно, искам да знаеш, че няма да те оставим на мира. Ще отидеш там, където ти е мястото“, се чуваше от мегафона на протестиращ.

Сред тълпата бе и Радослава Камбурова, която е една от спасителките на кучето и сега полага грижи за него.

Припомняме, че това е поредната акция, с която граждани и защитници за правата на животните призовават държавата да влезе в правомощията си, като упражни по-строги мерки спрямо насилниците на животни. „Не на страха“, призоваха те.

За кучето Джеси: Пловдивчани с протестно шествие по главната на Пловдив, искат съд за садиститеДесетки протестиращи се отправиха към прокуратурата и съда, държейки плакати с лика на четириногото

Снимки и видео : Metodi Dimitrov Dimitrov