Днес официално стартира летния сезон на 2021 година. Родното Черноморие започна подготовката за посрещане на дългоочакваните гости, а туристите вече имат възможност да избират между апетитните оферти на българското или чуждото море.

На какво ще заложат пловдивчани тази година и дали върлуващият вирус е в състояние да провали плановете им за почивка през лятото?

Голяма част от анкетираните пловдивчани споделят пред TrafficNews, че тази година предпочитат да прекарат ваканцията си на родна земя. Причините са различни – едни винаги са залагали на него, други обаче чувстват пътуването в чужбина за твърде несигурно начинание.

Семейства споделят пред TrafficNews, че предпочитат да заведат децата си сред природата на нашето море, където самите те могат да се отдадат на релакс. Част от младите анкетирани заявяват, че вече нямат търпение да започнат летните отпуски, а дестинацията, на която масово се залага сред тях, е Слънчев бряг.

Независимо от усложнена пътувания, Гърция продължава да бъде сред желаните дестинации за пловдивчани. Те разказват, че Covid-19 не е в състояние да провали отпуската им, а някои дори възнамеряват да си извадят Covid паспорт и за целта да се ваксинират.

Много малко от анкетираните пловдивчани обаче са готови с резервациите за конкретни хотели. Несигурността и постоянно променящите се обстоятелства са принудили голяма част от хората да не правят планове за месеци напред.

Вижте какво още разказаха пловдивчани пред камерата на TrafficNews: