Строителният техник на затвора е задържан с дрога, научи TrafficNews.bg. В петък Пламен Политов е бил проверен и в него са открити наркотици. Количеството и вида ще бъдат уточнени след като бъде готова експертизата. Служителят е в ареста на Първо районно. 

Двама наркодилъри са били арестувани по време на спецоперацията на Криминална полиция в Пловдив през уикенда. В неделя служители на сектора влязоха изненадващо в затвора в Пловдив и при обиските откриха голямо количество телефонни апарати, наркотици и фалшива валута.

През май тази година бе разбит канал, през който се доставяха хероин и бонзай на плодивските затворници. 44-годишен софиянец и приятелката му, която е на 37 години бяха арестувани с  близо 14 000 таблетки "ривотрил" с тегло над 2 кг. 

Количеството, превозвано от двойката, е било предназначено за затвора в Пловдив. Няколко дни по-рано при обиск  бяха намерени хероин, марихуана, бонзай и амфетамини, а също така в склада на затвора полицията откри близо 100 телефона. . 

Материално отговорно лице на въпросния склад бил затворникът Ивайло Асламашки, а вътре били съхранявани дрехи, завивки и постелки на затворниците.