Адвокатът на зам.-шефа на 3-то Районно в Пловдив Стоян Павлов смята, че цялото обвинение е кампания срещу неговия клиент. Целта е да не може Павлов да заеме пост в полицията в Пловдив, който скоро може да бъде овакантен. Това обясни адвокат Красимир Елдъров в съдебната зала, където се гледа мярката за неотклонение на неговия клиент.

"Не съм участвал в схемите им. Не съм взимал подкуп", заяви самият Павлов пред съда. Очаква се до минути да стане ясно ще бъде ли оставен той в ареста. Павлов е обвинен в това, че е взел 300 лева, за да помогне на телефонни измамници.

Обвинението, според прокуратурата, е доста сериозно заради служебната позиция, която Павлов заема. За подобно деяние се предвиждат от 3 до 10 години затвор. Заради това, че е полицай, него го грозят още две наказания - глоба и лишаване от права да упражнява професията, предаде репортер на TrafficNews.bg.

От СРС-та, които не могат да бъдат съобщени публично в съда, се извлечени данните за злоупотребата със служебно положение, която Павлов е извършил. Установени са разговори между лицата Рангелов и Димитров - двама от наскоро арестуваните ало-измамници. Има и изпратен смс, в който Рангелов изпраща телефонния номер на полицая Павлов на Димитров, за да бъде извършена бъдеща среща и комуникация помежду им.

На кадри от видеозаписи се виждат две срещи. На единият от записите, направен на 4 октомври в 17:30 ч. се вижда как Димитров подава нещо на обвинения Стоян Павлов. Според прокуратурата, обвиняемият е бил в течение с престъпната схема, но не е предприел действие, за да я спре.

Двамата измамници са обвинение в паралелно престпъление - ало-измами. Димитър Рангелов е бил разпитан пред окръжен прокурор, но след задържането на полицая Павлов той е избягал и в момента е обявен за общонационално издирване.

Прокурата смята, че Павлов трябва да остане с постоянна мярка задържане под стража, защото може да повлияе на свидетелите, да се укрие или да извърши друго престъпление.

Според адвоката на обвиняемия - Красимир Елдъров, на видеозаписите никъде не се вижда Павлов да взима каквото и да е от някой друг. По думите интересен е фактът, че никъде не е описано кой е човекът дал кутията с парите на зам.-шефа на Трето районно. Смешно, според адвоката, било да се твърди, че един български полицай върши престъпление пред вратите на Районното. По този начин се уронва престижа на МВР, коментира Елдъров.

Що се отнася до разговорите за СРС-тата, защитникът заяви, че полицая и Карин Димитров са се чували, защото Димитров пуснал колата си за продажба. Той бил притеснен, че можело да попадне в някаква измамна схема. За това потърсил съдействие от Павлов.

Преди около 10-15 години самият Павлов е бил наказван за последно с "мъмрене".

Още за случая четете ТУК