Окръжният съд в Пловдив днес гледа мярката на арестувания зам.-шеф на Трето районно Стоян Павлов. От прокуратурата искат постоянното задържане на полицая, който е обвинен, че е взел 300 лева, за да помогне на телефонни измамници.

Павлов беше арестуван в сряда. Според прокуратурата той е прибрал 300 лева от удар от 1300 лева на ало измамници. Срещу него е повдигнато обвинение за подкуп за неизпълнение на служебни задърлжения. Полицаят не е съобщил за извършена измама.

На влизане в съда Павлов запази пълно мълчание, предаде репортер на TrafficNews.bg. Представляващият го адвокат Елдъров поиска време да се запознае с материалите по делото. Гледането на мярката ще започне с 30 минути закъснение.

В съда стана ясно, че подкупът, който е бил предаден, е бил в кутия от цигари. Това се е случило пред сградата на Трето районно. Иззето е видеонаблюдението от камерите, което показва, че между обвиняемия и измамниците е имало две срещи пред Районното. Имало е и други срещи, които са се състояли на автомивка в Пловдив. Това посочват свидетелските показания, разкри прокурорът по делото.

Припомняме, че Павлов се оказал в полезрението на свои колеги случайно. Криминална полиция следяла банда телефонни измамници и засекли един от посредниците да контактува с полицейския началник. Случаят бил докладван на директора на полицията ст. комисар Атанас Илков, който съобщил на прокуратурата. В понеделник случаят бил поет от Вътрешна сигурност.

По данни на полицията и прокуратура, над 180 хиляди лева са прибрали измамниците за месец септември от възрастни пловдивчани. През същия период са станали 21 престъпления. Както TrafficNews.bg съобщи, запознати коментират, че срещу месечен абонамент полицаят е обещавал да предупреждава измамниците за предстоящи акции срещу тях.