Втори мотор е бил откраднат в Пловдив през последната седмица, разбра TrafficNews.bg. С нас се свърза потърпевшият собственик, за да разкаже как неговата хонда е била задигната от квартал „Христо Смирненски”. Нещо, което според него е дело на организирана група за кражби на мотори, която върлува из Пловдив.

Миналата неделя, 1 октомври, собственикът се возил с мотора, марка Honda, NX650 1988. Скъсал жилото на съединителя и се прибрал. Оставил машината зад блока си, който е краен за квартала и града и гледа към полето. По принцип го прибирал в гараж, където се съхраняват и други мотори, но този път нямало място. В понеделник купил жило, но бил изморен и решил, че ще ремонтира хондата във вторник след работа.

За съжаление обаче, нямал тази възможност. На 3 октомври се прибрал около 17 ч. и видял, че моторът го няма. Веднага започнал разговори със съседите. Един разказал, че когато изкарвал колата си от гаража около 13 ч., моторът бил там. Друг чул рев на мотор около половин час по-късно. Според потърпевшия, звукът вероятно е бил от мотор, с който някой от групата крадци се движи. Предният ден непознати в квартала лица на мотори се возили по улиците.

Ограбеният пловдивчанин забелязал следи от гуми на бус в района около блока си, като те продължавали към „Прослав”. Според него моторът, който все още бил със скъсано жило, е бил натоварен именно на бус и откаран. Мъжът смята, че това не е случайно и в града върлува организирана група, занимаваща се с кражба на мотори.

Както вече ви информирахме,  на 8 октомври преди обяд е бил откраднат и мотор КТМ, паркиран пред блок в ЖР „Тракия”.

Откраднатата няколко дни по-рано хонда на пазара може да струва около 2000-2500 лева.

„Случайно мотори не се крадат”, коментира мъжът от Смирненски. Според него подобни машини се крадат или за части, или за да се ползват за каране по черни пътища.

Вече е подаден сигнал за откраднатия мотор във Второ районно и полицаите разследват кражбата. Ако имате информация за мотора от снимките, можете да сигнализирате в това полицейско управление или пък на самия собственик на телефон 0888536535.