Предстои изграждането на трибуните на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Това обяви кметът Здравко Димитров по време на откриването на Пречиствателната станция. „Проблемът там е, че финансирането изпреварва проектирането. Но това е добър проблем“, коментира градоначалникът. 

Зико сподели, че очаква до края на мандата трибуните на стадион „Локомотив“ да бъдат готови и открити от него. Освен спортното съоръжение той се надява да среже лентата и на още няколко големи обекта: „Ремонтът на ул. „Хаджи Димитър“ и ул. „Даме Груев“, проектът „Модър-Царевец“, четири детски градини. Това са все проекти, които трябва да бъдат завършени. Има обекти, които бяха спрени и забравени - изчакваха индексация и държавата да каже с колко“, допълни кметът.

Припомняме, че до момента е готова трибуна "Бесика", която вече приема фенове от началото на годината. На финална права е южната трибуна, която трябва да е завършена до началото на новия сезон. Продължава и работата по трибуна "Спортклуб", но трудно тя ще е готова до края на мандата на Зико. Най-вероятно това ще се случи през февруари догодина. След това трябва да се направи и централната трибуна, но там все още не е ясно колко пари ще са необходими.

Бутат къщата на автомонтьора на ул. „Даме Груев”, завършват ремонта за два месеца?ВАС отхвърли претенциите на Стефан Ковачев за постройката

„Срокът за изпълнение на ремонта по ул. "Даме Груев" е 90 дни. Няма да позволим на строителите да нарушават нашите срокове. Ако има неспазване, ще последват санкции, с риск дори да прекратим договорите. Ние сме направили график за нещата, които сме обещали да приключат до края на мандата, ще се постараем да се спазят“, добави зам.-кметът по строителство Пламен Райчев.

Той изрази надежда пробива на Централна гара да бъде приключен в срок, за да не се предизвиква допълнително утежняване на трафика. Както TrafficNews писа, от 1 юли се очаква да бъдат затворени бул. "Васил Априлов", бул. "Руски" и ул. "Иван Вазов" в района на кръговото. Такава е заявката на "Трейс Груп холд", които изпълняват строителните дейности по пробива.

 „Разбира се, че ще предизвикаме големи задръствания в района. Но чисто технологично няма как да пресечем бул. „Христо Ботев“, ще направим отклонение към бившата транспортна болница и оттам ще минава движение. НКЖИ се е ангажирал, че до края на август ще завършат в тази зона и всичко ще е рехабилитирано. Т.е. ще се възстанови движението по бул. „Христо Ботев“ и ще остане само разкриването на подлеза, след като се направи плочата на кръговото кръстовище на гарата.

След 1 юли: Затварят два основни булеварда заради пробива на Централна гараОчакват се сериозни затруднения в трафика