Подписка, подкрепена от 40 души, живеещи и работещи на улица „Данаил Николаев”, е била входирана в Общински съвет. Преди заседанието председателят на местния парламент Александър Държиков изчете писмото на пловдивчаните. В него те изтъкват, че улицата не трябва да влиза в обхвата на платеното паркиране, тъй като вместо да това решава проблеми, ще създаде повече такива. В писмото пише още, че Община Пловдив трябва да се концентрира върху изграждането на паркинги на свободните общински терени в района, а не да затруднява живеещите и работещите на основната улица.

Припомняме, че улица „Данаил Николаев” влезе в обхвата на Синята зона, заедно с още две улици, на 14 януари. Това стана след решение на общинския съвет. На хората бе даден реверанс от 7 дни. Жители на съседната „Елиезер Калев” пък споделиха пред наш репортер, че радушно приемат промяната на статута за паркиране.

Никой не глобява на новите улици в Синя зона в Пловдив, от Общината дадоха реверансВече ще се прибираме спокойно, заявиха жители на района