Минка Сърнешка от БСП вече не е главен секретар в областната управа на Пловдив. Тя е била освободена от областния управител Ангел Стоев още вчера.

На позицията Ангел Стоев е назначил обратно като главен секретар Георги Янев, също бивш служител на ДАНС. Той беше сменен от правителството на Кирил Петков месеци след клетвата и мястото му зае Минка Сърнешка от БСП. Тя обаче е от твърдите поддръжници на Корнелия Нинова.

Припомняме, че управлението на Ангел Стоев при предишното служебно правителство бе свързано и с мистерия с освобождаването му и повторното му назначаване в рамките на 48 часа. Той беше освободен с решение на Министерски съвет от 20.10.2022 година от поста.  За губернатор беше назначена неговата заместничка - Даниела Николова – Кършева. На 21.10.2022 година обаче от Областна администрация изпратиха съобщение, че "Ангел Стоев остава на поста си". На 22 октомври бе назначен отново.

Ангел Стоев пое Областна управа в Пловдив, ще работи за честни избори и стабилностКолодрума отпада като опция за позициониране на РИК-овете