Публикацията на TrafficNews за изгубената патица и малките й помогна на птицата да намери обратния път към дома. Днес, преди обед, семейството се оказаха в зелените площи пред брок 170, в съседство с районното кметство. След бързата намеса на двама от работниците, пиленцата бяха спасени от обикалящите в района котки, но се оказаха разделени с майката. Спасителната операция обаче забоксува, след като изплашената майка отлетя в неизвестна посока. 

Междувременно обаче, снимките и репортажът от спасителната акция станаха причина за щастливата развръзка на ситуацията. 

Оказа се, че патицата и малките живеели край езерото в бившето военно поделение, което се намира на километър от кметството. Служителите там се грижели за птичето семейство. Липсата им била забелязана днес сутринта и военните започнали да ги търсят. Почти били загубили надежда, когато видели снимките в TrafficNews. Те прибрали малките, а майката малко по-късно долетяла сама.

Историята завърши щастливо, благодарение на организаторите на спасителната акция - строителните работници Иван и Радко от Раковски. 

Дива патица с 9 малки се озова в центъра на Тракия, тече операция по спасяването имДвама работници спасиха малките, преди да се превърнат в закуска на котките