Пловдивски съветници от Демократична България и лидерът на формацията Христо Иванов днес поискаха оставката на кмета на Пловдив. Причината е, че  Здравко Димитров не ги е поканил на предварителното обсъждане на новия бюджет за 2021 г. „Кметът Здравко Димитров заяви, че ние не сме били поканени, понеже критиката ни не била градивна. Другата причина била нашите протести срещу правителството - докато протестираме срещу правителството, това положение щяло да продължи, наричайки ни мишоци”, заяви Веселина Александрова.

"Винаги съм приемал критика, ако тя е градивна. При вас няма нищо градивно, а само популизъм. Поради това не ви поканих.БСП също критикуват, но бяха поканени, защото критиката е конструктивна”, каза Зико вчера като заяви, че това ще е така, докато се ходи по протестите срещу правителството „скрити като мишоци”. Освен това ги обвини, че винаги има популизъм в изказа и действията им.

.

Зико изкара от кръга „да решаваме заедно” Демократична България, били мишоци и популистиПовече няма да канят съветници от групата на общите обсъждания, ако не си променят отношението

„Г-н Зико да научи А и Б на демокрацията, той не е дерибей, а трябва да работи за всички пловдивчани. Да си готви оставката и да се извини на гражданите”  заяви Христо Иванов.

„Изолирането на общински съветници показва, че Димитров не е кмет на всички пловдивчани. Той трябва да се извини не само на нас , но и на всички пловдивчани” каза съветникът Йордан Иванов.