Остри реплики си размениха кметът Здравко Димитров и групата на  Демократична България на днешната сесия. Причината бе среща на представителите на групи в ОбС миналата седмица, когато са обсъждали предложението за бюджетната прогнозна, заема и инфраструктурните проекти.

Веселина Александрова първа отвори дума, че представители на Демократична България не са били поканени на срещата  и това разбива мита за прозрачно управление на Пловдив и явно кметът се страхува да не говорят пред медиите след срещата.

Кметът обаче й отвърна остро, като заяви, че причината да не бъдат поканени на въпросната среща е поведението на съветниците от групата.

„Винаги съм приемал критика, ако тя е градивна. При вас няма нищо градивно, а само популизъм. Поради това не ви поканих.БСП също критикуват, но бяха поканени, защото критиката е конструктивна”, каза Зико като заяви, че това ще е така, докато се ходи по протестите срещу правителството „скрити като мишоци”. Освен това ги обвини, че винаги има популизъм в изказа и действията им.

На практика с тези думи кметът Здравко Димитров изкара от кръга „да решаваме заедно” групата на Демократична България. От самото начало на управлението си, той винаги е канил всички групи от ОбС на обсъждания, като е заявявал, че решенията ще се взимат заедно и ще се търси доброто за града, независимо от политическата принадлежност.

Кметът отвори врата, че ако от Демократична България променят отношението си, те отново могат да се включат в срещите, които организират от администрацията.

Причина за напрежението бе предишната среща между групите в ОбС и кмета за състоянието на градския транспорт и какви мерки ще се вземат. Тогава преди края на срещата Йордан Иванов и Веселина Александрова излязоха и разказаха за обсъждането, което бе закрито за медиите. Според кмета обаче те са изнесли неверни факти и са го направили с цел да трупат политически дивиденти.