Отложиха делото между на дружеството "Парадайс Гардън Резидънс“ и Община Пловдив за терена зад хотел „Санкт Петербург”. Причината е, че заключението по него не е било финализирано. Това съобщиха във Фейсбук страницата си групата „СПАСИ Пловдив“, чиито представители са присъствали на заседанието в Административен съд днес.

Съдът е назначил вещо лице от София, за да няма възможност за зависимост на някое вещо лице от Пловдив, както се е случвало. Следим казуса от близо и сме готови за ефективни граждански протести. Надяваме се справедливостта да възтържествува“, написаха оттам.

Припомняме, че промяната на статута на 16 дка земя предизвика протести и напрежение преди няколко години в Пловдив. В новия ОУП на града теренът е даден за озеленяване, но собственикът на „Парадайс Гардън Резидънс“ Байрям Солак, който е и собственик на парцела, обжалва това.

Следващото заседание по делото ще се проведе на 19 септември 2023г. от 11ч.

Байрям Солак жали отреждането за парк на 16-те дка зад хотел „Санкт Петербург” в ОУП41 жалби са подадени срещу изменението на Общия устройствен план, 4 са за терена до Гребната база