Прокуратурата се зае със сигнал за евентуални злоупотреби от страна на общински служител с малък имот в Стария град на Пловдив, научи TrafficNews. Както медията ни писа, известната фамилия Балтаян заподозря старши инспектор от ПОИ в схема с парцел, който от десетилетия ползват.

След постъпила жалба от страна на семейството до държавното обвинение по случая е била образувана преписка. Назначена е  предварителна проверка с оглед евентуално извършени документни престъпления.

Припомняме, че фамилията, която от години живее в САЩ, се опасява от нечиста сделка с имота им на ул. „Четвърти януари“. Те подозират инсп. Кристиан Кирков в това, че цели лично облагодетелстване с малкия имот, което ще си подсигури благодарение на служебното си положение. Тъй като на хартия парчето земя е с неизяснена собственост, се създава предпоставка за незаконно присвояване.

По непотвърдена информация общинският служител е задействал процедура по сдобиване с констативен нотариален акт, благодарение на кой ще придобие правото да се разпорежда самосиндикално с 19-те кв.м. в Стария град.

При разговор с наш репортер обаче Кристиан Кирков отрече обвиненията и ги нарече „несъстоятелни“. Определи гаража като "дупка", която му е непотребна. Самият той изложи различна теза и сподели, че се чувства подведен. Повече за предисторията прочетете тук:

Известна фамилия от Пловдив заподозря общински служител в афера с малък имот в Стария градСтарши инспекторът към ПОИ отрича да има интерес към парцела от 19 кв.м.

Дали са основателни притесненията на Балтаян и дали в действителност старши инспектор Кирков си служи с мошенически маниери – предстои да разследва въпросната проверка на Прокуратурата. Същата е в ход, като вече са дадени указания от наблюдаващ прокурор. Срокът за нейното приключване е един месец.

Какво ще покаже предварителната проверка и ще бъде ли образувано досъдебно производство – медията ни ще проследи. Очаквайте подробности.