Отменят плануваната за днес първа копка на реконструкцията на Голямоконарско шосе заради ураганният вятър в Пловдив. Припомняме, че бурята нанесе десетки щети вчера в града под тепетата, а днес също е обявен оранжев код за силен  вятър в областта. От общината все още не са обявили нова дата за първата копка, но се очаква това да се случи до дни.

Реконструкцията ще се прави от фирмата  „ИСА – 2000“, а  стойността на проекта е близо 18 млн. лева.  Половината от средствата са отпуснати вече от държания бюджет.

Реконструкцията и разширението на пътя ще бъде по одобрен проект – включва разваляне на стара пътна и тротоарна настилки и изграждане на пътна конструкция, бордюри, тротоари, велоалеи , ново кръгово кръстовище  и локали. Също така ще има нова ВиК мрежа, отводнителни съоръжения,  напоителна система, нови стълбове и ЛЕД осветление, като максималният срок на всички дейност трябва да не е по-дълъг от 24 месеца.

Правят първи копки на два проекта за 40 млн. лева в ПловдивСтартира реконструкцията на „Голямоконарско шосе” и ПК „Младост”

Започва ремонтът на Голямоконарско шосе! Tази вечер затварят едното платноПредвижда се пътната отсечка да бъде завършена до 20 юли