Отложиха делото за Илиян Рангелов заради искане от адвоката му за повторна допълнителна експертиза на ножа и ботушите му. Илиян е обвинен в жестокото убийство на годеницата си Милена Динова, което е извършено на метри от къщата му в Куртово Конаре. По време на делото бе направено заключение относно удара с ножа – колко дълбоко е влязъл той и каква е възможността оръжието да нанесе смъртоносната рана. Според експерти, ножът съответства на дълбочината и широчината на раната на Милена.

Адвокатът на подсъдимия се осъмни в експертното мнение, тъй като имало един сантиметър разлика между оръжието и раната на момичето. Експертите обясниха това със дрехите и еластичността на кожата на убитата Милена. Разлика може да има между 10 и 15% от широчината, констатира експерт Спасов.

Адвокатът поиска да бъде разпитана и бабата на Илиян, която живее в къщата до която е извършено убийството. На излизане от съда майката  на Илиян Рангелов заяви, че детето й е невинно и това ще се докаже.

Припомняме, че в нощта на инцидента Илиян настигнал половинката си, повалил я на земята и забил нож в сърцето. След това инсценирал заспиване, за да отклони разследващите.

Два дни преди да я прободе с нож в сърцето, Рангелов й подарил годежен пръстен. Часове след убийството, сам е направил пълни самопризнания.

Какво разказват близките на Милена за нея и как е пламнала любовта между нея и Илиян ВИЖТЕ ТУК!