Оттеглиха предложението за смяна на директора на Комплексния онкологичен център в Пловдив. Предсрочното отстраняване на д-р Тихомир Дерменджиев трябваше да бъде разгледано на предстоящата сесия на общински съвет, а предложението за това дойде от временно изпълняващия длъжността на кмет Владимир Темелков. Той го внесе в деловодството на ОбС на 21 февруари, докато кметът Костадин Димитров бе с делегацията си в Брюксел.

От публикуваните точки в дневния ред, който ще се гледа на предстоящото заседание на 29-ти, обаче е видно, че кметът Димитров е отстранил предложението. Към момента няма коментар за промяната, внесена от градоначалника.

Припомняме, че предложението на Темелков бе мотивирано кратко - смята да се извърши в „интерес на работата на КОЦ – Пловдив”. Идеята му бе съгласувана с зам.-кмета Николай Бухалов, който изпълнява функциите на Иван Стоянов като зам.-кмет по здравеопазване, и новата шефка на отдела Лилия Недева. В същото предложение е записано, че се избира временен управител на лечебното заведение, но не бе упоменато неговото име.

По време на заседание на Комисия „Здравеопазване и социални дейности” към Общинския съвет миналата седмица Недева е обяснила, че проблемът с управителя на КОЦ-Пловдив са инвестиционни разходи, които са искани от него, но не са били обосновани.

Предлагат смяна на директора на Онкото в Пловдив, докато кметът е в БрюкселОсвобождават и управителя на ДКЦ – 1 - д-р Евелина Славчева