Шефът на Комплексния онкологичен център в Пловдив -  д-рр Тихомир Дерменджиев да бъде освободен предсрочно като управител на дружеството.  Това предложение ще се гледа на предстоящата сесия на Общинския съвет.  То е внесено в деловодството на Общинския съвет на 21 февруари от зам.-кмета Владимир Темелков, в качеството си на изпълняващ длъжността кмет на Община Пловдив.

Причината е, че кметът Костадин Димитров е в Брюксел, като там е и ресорният зам.-кмет по здравеопазване Иван Стоянов.  Предложението е съгласувано от зам.-кмета Николай Бухалов, който изпълнява функциите на Стоянов, като зам.-кмет по здравеопазване и новата шефка на отдела Лилия Недева.

Мотивите за смяната на доц. Тихомир Дерменджиев в „интерес на работата на КОЦ – Пловдив”.  В същото предложение е записано, че се избира временен управител на лечебното заведение, но не записано неговото име.

На днешното заседание на Комисия „Здравеопазване и социални дейности” към Общинския съвет от страна на Община Пловдив е била директора на отдел „Здравеопазване” Лидия Недева.  Тя не казала кой ще поеме временно лечебното заведение, докато се проведе новия конкурс. Недева е обяснила пред комисията, че проблемът с управителя на КОЦ – Пловдив са инвестиционни разходи, които са искани от него, но не са били обосновани. Точката е била допусната до дневния ред на заседанието на 29 февруари.

С друго предложение ще бъде сменен и управителя на ДКЦ – 1 - д-р Евелина  Славчева. Предложението е на зам.-кмета по финанси и социални дейности Женя Петкова. От мотивите става ясно, че  Славчева е поискала да напусне по лични причини, като освобождаването й е по взаимно съгласие.  До провеждането на конкурс начело на бившата поликлиника ще застане д-р Васил Ковачев.