Квартали в Пловдив все повече наподобяват вида на джунгли. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които ежедневно попадат на буйни треви из града. В квартал „Захарна фабрика” в междублоковите пространства по улиците „Пенчо Дворянов”, „Янхус”,  бул. „България” и други в района, буквално тревите стигат височина от един метър.

Предадохме сигнала на ОП „Градини и паркове” откъдето заявиха, че в момента из целия град се работи интензивно по окосяването на тревните площи и е въпрос на време да бъдат премахнати.

„Още е началото на сезона стартирахме с косенето, но поради обилните валежи, които се наблюдаваха през тези няколко седмици, тревите растат в пъти по-бързо. Поради тази причина, екипите ни работиха извънредно и през този уикенд, за да можем да наваксаме.  Пръска се и против кърлежи”, заявиха от предприятието.

Не по-различно е състоянието в другите райони. Около улица "Петър Васков" е истинска джунгла, дори и на местата, които се посещават от живеещите - като паркчета и места за отдих. В район "Западен" около ул. 'Генерал Колев" също е поникнала мини джунгла.

Жители на ЖР „Тракия” също сигнализираха за нередност. Те твърдят, че в района се окосява, но на много места окосените треви се зарязват със седмици и изсъхват.

От ОП „Градини и паркове” пък заявиха, че непрестанно тревите се извозват до компостиращата станция, където се преработват.На други места хората се оплакват, че е окосено "половината пространство". 

Ето как изглеждат в момента част от тревните площи из междублоковите пространства: