Изсъхнало дърво около пешеходна пътека на бул. „Никола Вапцаров“ тревожи пловдивчани. Гражданите са притеснени, че растението може да се стовари върху преминаващ автомобил, колоездач или пешеходец, тъй като е останало без никаква зеленина, а клоните му са изсъхнали.

Последното може да окаже пряка заплаха за сигурността на пловдивчани. По този повод TrafficNews сезира ОП „Градини и Паркове“. Оттам уведомиха, че сигналът е предаден до директора Веселин Козарев и своевременно ще бъдат предприети необходимите мерки.

Очаква се в кратък срок от време да бъде свикана експертна екологична комисия към район „Южен“, която да прецени необходимостта от изсичане на изсъхналото дърво. В случай, че бъде констатирана нуждата, се очаква еколозите да издадат заповед до предприятието, което да премахне растението. От „Градини и паркове“ заявиха, че не могат да се обвържат със срокове за изпълнение на процедурата.  

Това е поредното изсъхнало растение, чието нездраво състояние тревожи гражданите. Само преди дни медията ни писа за подобен случай на Околовръстния път край Пловдив.

Изсъхнало дърво застрашава шофьорите на Околовръстното на ПловдивПловдивчани алармират, че е възможно всеки момент да се стовари на пътното платно

В същото време обаче здрави вековни видове биват отстранявани, макар гражданите да са несъгласни с това.

Напрежение в Пловдив! Мъж се качи на дърво, за да спре изсичане, полицията го свалиДърветата, които ще бъдат изсечени, са общо две – черница и явор