9 от 10 пловдивчани смятат, че застрояване в частният терен от 81 дка в района на Гребната база  не бива да се допуска. Това сочи анкета на TrafficNews , в която са се включили 4664 души. 4197 от тях са гласували против строителството във въпросния терен. 

В новия  Общ устройствен план са заложени 30 % плътност на застрояване и кинт 0,8. Допитването показва, че подобно застрояване не бива да се допуск, а зелената зона трябва да бъде съхранена. 

Казусът можеше да бъде избегнат при изработването на ОУП, но това не е било направено.

Двата общинските имоти с  обща площ 140 дка в парк „Отдих и култура“ са апортирани през 2002 г. при управлението на Иван Чомаков в далечната 2002 г. в смесено дружество „Увеселителен парк“ и оценени на минималната стойност от 1,2 млн. лв., равни на 25% акционерно участие. 

В последствие имотът е ипотекиран, а после е препродаден. Собствениците са вдигнали дяловия си капитал, като по този начин, общината е останала без участие в собствеността. Няколко поредни управления не са предприели никакви действия да защитят интереса на града, за да стигнем до днес, когато единствената възможност е общината да обезщети собствениците с друг общински парцел. 

 Междувременно стана ясно становището на юридическия отдел на Областна администрация в Пловдив. Ангел Стоев бе призован от гражданите да върне като незаконосъобразен ОУП и той да бъде преразгледан от Общинския съвет. Стана ясно обаче, че ЗУТ не му позволява да наложи вето. 

Областният управител няма да спре новия ОУП на Пловдив, законът не му позволявалАнгел Стоев посочи обаче кой може да го направи

В събота, в 14 часа, пред община Пловдив ще се проведе протест под наслов "Пловдив защитава парка!". Това ще е третия протест. Този път организаторите са избрали неработен ден и призовават хората, които не са съгласни да се включат в шествието , заедно с децата си.