„Няма да има компромис за нито един водач на моторно превозно средство, който си позволи да наруши правилата за безопасност на шофирането”. Това заяви пред TrafficNews.bg директорът на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев след поредната масирана акция на полицията срещу нелегалните гонки и дрифтове в града.

„Мога да кажа, че се прилага цялата палитра на законодателството”, категоричен е той.  

Акцентът е поставен на всички проблемни точки в областния град – най-вече големи булеварди и възлови кръстовища, за които е постъпвала информация за нерегламентирани автомобилни състезания.

„По наша инициатива вече се извършват проверки с представители на ДАИ и на НАП в центровете за теоретична и практична подготовка на водачите. Те се наложиха след направен анализ, според който една от причините за настъпването на ПТП-та е слабата квалификация на шофьорите.”, обясни още директорът на МВР-Пловдив.

Ръмжене на мотори, форсиране на двигатели и свистене на гуми. Това са част от шумовете, на които са подложени жителите на Пловдив в летните нощи.

Арена на гонките често стават правите отсечки на булевардите в Пловдив. Една от тях е „Асеновградско шосе”.

Полицията в Пловдив с мащабна акция - проверява шофьорите наредОперацията е срещу нелегалните гонки и дрифтове в града

Специализираните полицейски операции срещу нелегалните гонки се провеждат на територията на цялата област.

"Гражданите са абсолютно прави да недоволстват. Тези практики трябва да спрат. Те са изключително опасни, както за участниците в тези гонки, така и за другите участници в движението - водачи и пешеходци. Шумът също е изключително неприятен. Но това няма да продължи, ще вземем необходимите мерки. Очаквам адекватни реакции и от всички началници на районни управления, на чиято територия се правят нерегламентирани състезания", бе категоричен директорът на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев.

За установяване на нарушителите често разследващите използват любителски кадри и преглеждат записите на камерите за видеонаблюдение в града.

Проверките срещу нелегалните дрифтове и гонки в Пловдив продължават.

Полицията отвръща на удара! Патрулки на всички големи булеварди срещу дрифтаджиитеУстановиха самоличността "състезател" прелетял със 170 км/час по Асеновградско в събота

Ето как премина проверката в Пловдив снощи: