Пожарът, който вчера избухна на автоморга в Хасково и обгази целия град, вероятно е причинен по непредпазливост от работниците на обекта. Най-вероятно искрата е тръгнала при разрязване с оксижен на една от бракуваните коли, предава БТВ.

В пожара изгоряха над 100 коли за скрап, повечето от които с газови уредби. Това предизвика канонада от гърмежи, които отекнаха в целия град. Разследващите са иззели записите от охранителните камери на обекта.

Борсата е работила вчера през деня, имало е клиенти, които са закупували резервни части по думи на работниците. Силите, които пристигат първи, заварват доста силен пожар, което означава, че сигналът е подаден по-късно, каза главен инспектор Димитър Колев от хасковската пожарна.

Районна прокуратура - Хасково е образувала досъдебно производство за вчерашния пожар в автоморга в Хасково, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение. Сигналът за пожара е подаден в ранния следобед. Екипи огнеборци се включиха в гасенето на огъня, което продължи около 2 часа.

Собственик на базата е юридическо лице. До момента е установено, че са изгорели части и купета на над сто стари автомобила. Разследването по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура - Хасково, допълват от прокуратурата