С три обществени поръчки ще бъдат налети нови над  1млн. лева в инфраструктурата край спортната зала  Колодрума. В момента те са на различен етап, като касаят увеличаването на паркинга, автоматична система за спиране и пасарелка.

Най-новата поръчка, която бе пусната бе за пазарно проучване за изграждането на пешеходно съоръжение, което да свързва спортната зала с паркинга на ритейл парка от другата страна на булеварда. След пазарното проучване се очаква да бъде пусната и поръчката по същество. Това не е първи опит градските власти да изградят подобно съоръжение, но предишните процедури бяха прекратени.

Причината – цената от 200 хил. лева за проектирането и изпълнението, била твърде занижена. Поради това се очаква да бъде пусната нова поръчка, на стойност от 400 хил. лева.

Търсят място за пасарелката край Колодрума, която трябва да спре пешеходците камикадзетаЗавишават цената на съоръжението и проекта до 400 хил. лева

Почти ежедневно през булеварда в този зона минават пешеходци, а при събития в спортната зала цели групи хора бягат по него, за да спестят някой друг метър.  До този момент като по чудно не е ставал фатален инцидент във въпросния участък.  Паркингът на Колодрума често не стига и мнозина са принудени да спират на паркинга в търговския център отсреща.

Поради и тази причина в ход е поръчка за изграждането на паркинг от 13 дка на един от свободните терени край спортната зала. Поръчката обаче бе върната в начален етап от КЗК, след жалба от втората класирана фирма – „Запраянови – 03“. Тя е дала по-изгодната оферта, но комисията от градските власти са дали договора на „Драгиев и Ко“. Сумата за паркинга е над 550 хил. лева

Изграждането на паркинг върху 13 дка в Пловдив забуксува, върнаха спорната поръчка в начална фазаПреглеждат отново техническите предложения на двете фирми, след като избраха по-скъпата оферта

Пусната е и обществена поръчка за изграждането на автоматизирана паркинг система и система за визуализация на свободните паркоместа за паркинга на Колодрума. Тя е на стойност от 55 хил. лева. В условията е  записано, че тя трябва да осигури пропускливост  от 150 автомобила на час за всеки вход/изход.