Комисията в Община Пловдив, отговаряща за обществената поръчка за изграждането на паркинг от 13 дка край Колодрума, ще започне отново процедурата. Решението е взето от гл. инженер Йордан Калев, след като едната от класираните компании пусна жалба в КЗК.

На първата процедура, проведена от градските власти, на второ място бе класирана фирмата „Запрянови – 03” въпреки че бе дала по-изгодната оферта. Именно те бяха пуснали жалба в КЗК. Преди обаче от Комисията за защита на конкуренцията да вземат решението, от администрацията се решили да рестартират процедурата. Тя ще започне отново от разглеждането на техническите предложения.

Поръчката е за изграждането на паркинг от 13 дка на терена, който са намира от югоизточната страна на комплекса,  с лице към  булевардите „Найчо Цанов”  и „Менделеев”.  Теренът в момента се използва от гостуващите циркове, които бяха преместени от „Тракия” заради строителството на новия парк.

Предметът на поръчката е за направата на  идеен проект, техническо задание, строителен надзор и строително-монтажни дейности.

От докладите, публикувани от Община Пловдив,  се вижда, че на първо място в предишната процедура е класирана фирмата „Драгиев и Ко” с 94,54 точки, а на второ място „Запрянови – 03” с 85 точки.  По почти всички компоненти фирмата на Вакрил Запрянов е дала по-добри параметри, включително и цена.

„Драгиев и Ко” е предложила близо 581 хил. лева с ДДС за строителството на паркинга, а още 17 хил. лева за идеен и технически проект, както и авторски и строителен надзор. Другата класирана фирма е предложила 535 хил. лева с ДДС за строителството  и още 25 хил. лева за трите пера за проектиране и надзор.

Параграфът, който е направил разликата е „Концепции за изготвяне на проектна документация и за изпълнение на СМР”. В него компанията на Цанко Драгиев е взел 25 точки, а „Запрянови – 03” 10 точки.

Очаква се до месец да станат ясни резултатите от втората процедура.

КЗК се заема с нов паркинг от 13 дка в Пловдив, фирмата, дала по-изгодната оферта, е оставена втораОбщина Пловдив е класирала на първо място „Драгиев и Ко” за изграждането на паркинг край Колодрума