Ще предложа на кмета на София да забрани подстъпите към Витоша, защото вчера имаше масови разходки там, сякаш имаше събор, това коментира генерал-майор Венцислав Мутафчийски.

Реално погледнато има забрана за посещаване на паркове и градини в населените места, но по планините все още няма контрол. 

"Сегашните мери са достатъчно строги, ако се спазват - ще дадат резултат", посочи Мутафчийски, но подчерта, че Националният оперативен щаб е готов и с по-строги мерки. 

Нарушителите на карантина се увеличават. Над 7 хиляди души са поставени под карантина, има над 60 досъдебни производства за нарушаване на този режим. Министър Маринов заяви, че има известно напрежение на КПП-тата и изрази надежда, че до края на уикенда ще се види практическото приложение от мярката.

Той посочи, че има и полицаи, които са под карантина. На този етап те не са много, нашите хора са на първа линия, спрени са всички почивки, допълни Младен Маринов. Министърът благодари на полицаите, които и в момента са на улицата и работят. Нямаме място за отстъпление и за да се справим, ни трябва мобилизацията и енергията на цялото общество, категорично заяви министър Маринов.