Само няколко часа след откриването на първия по рода си събор в Пловдив, Лаута вече гъмжи от народ. Пловдивчани извиха дълги хора около двете сцени.  Стотици пловдивчани и гости на града са напълнили парка още от сутринта и се наслаждават на самодейците, които се изреждат на двете сцени. Скарата и виното също са част от пловдивския събор. Организаторите на събитието са осигурили 300 литра безплатно вино за днес.

"Много ми харесва!  Бих дошла оново и догодина, идеята е много добра и смятам, че трябва да се прави във всички градове в България. Трябва да съхраняваме традицията", коментира една от посетителките на събора пред репортер на TrafficNews.bg

В събора ще се включат и Камарата на занаятчиите, които ще представят десетки занаяти и са опънали няколко шатри на алеите в парка.  Припомняме ви, че  ансамбъл "Тракия", ансамбъл "Родопа"  и  Валя Балканска ще бъдат специални гости в парка, а гвоздеят на програмата ще бъдат 101 каба гайди. Организаторите предвиждат музикантите да закрият събора в неделя вечерта.

Всички изпълнения и от двете сцени ще бъдат заснети и ще се излъчват онлайн на сайта на Община Пловдив. 

ВИЖТЕ ВИДЕО ТУК!

TNS.bg