Ученик от пловдивската семинария и малолетните му приятелчета се вживели в ролята на супергерои и за две седмици успели да оберат продавачките на няколко павилиона, ограбили магазин за дрехи втора употреба и накрая толкова си повярвали, че откраднали и кола.

В началото на октомври 45-годишен пловдивчанин съобщил, че автомобилът му , марка "Ауди 80“ е откраднато. То било паркирано пред дома му в центъра на града. Няколко дни по-късно автомобилът е открит, а криминалистите от Второ районно заловили автокрадеца-  малолетен с досие на изпечен бандит. 16 –годишният Тодор П.  е ученик в семинарията, а преди това години наред е живял в домове за сираци и кризисни центрове.

След ареста, тийнейджърът предал съучастниците си – двама 14 – годишни, които също отрано започнали престъпна кариера.

Оказало се, че тримата са се развихрили сериозно през последния месец и са извършили няколко сериозни кражби. Между жертвите им са няколко продавачки в различни павилиони, които се разделили с портмонетата и оборота си.Две магазинерки също останали без чантите си.  Малолетните бандити са прибрали около 1500 лева, лични вещи и телефон. Те си изработили схема за действие- влизали в обекта – двама от тях започвали да разпитват продавачката, след това под предлог да им покаже някаква стока  я разсейвали, а третият прибирал чантата й.

Оказало се, че никоя от пострадалите продавачки не е подала жалба в полицията. Което пък е причина, престъпната група да продължи да работи в продължение на няколко седмици на спокойствие, без полицията да подозира за извършените престъпления.

Срещу тримата е образувано дознание. 

TrafficNews.bg