Подсъдимият за убийството на 22 годишният дистрибутор Николай Христов - Тодор Атанасов-Баничката призна вината си и поиска процеса да протече по реда на съкратеното съдебно следствие, което му осигурява редуциране на присъдата с 1/3. Делото започна тази сутрин в Бургаския окръжен съд.Бащата на Николай Стоян Христов бе конституиран като частен обвинител и граждански ищец. Той поиска 400 000 лева кръвнина от Тодор Атанасов, съобщава "Флагман". Като граждански ищец изненадващо бе конституирана и фирмата, за която Николай е работил. 

Великотърновската "ЕТКомерс" ЕООД настоя Тодор Атанасов да им плати обезщетение от 3101 лева колкото е размера на откраднатата стока. 


Прокурор Калина Чапкънова

Днес прокурор Калина Чапкънова поиска доживотен затвор за Тодор Атанасов. Според държавното обвинение Атанасов е извършил убийството на Николай Христов с умисъл и по изключително жесток начин. Той го е пробол веднъж в дясното рамо и три пъти в меката тъкан на врата, оставяйки го дълго време да агонизира в канавката край карнобатското село Сигмен.

Ако съдът уважи искането на прокуратурата Тодор Атанасов ще получи 25 години затвор заради прилагането на чл 371 т. 2 - съкратеното съдебно следствие. 

 

Припомняме, че младият мъж бе убит от приятел на Разпети петък м.г. Престъплението стана около 2 седмици след убийството на малката Александра от Поморие. Очакваше се съдебният процес и за Ники да бъде насрочен в началото на годината. Обвинителният акт бе внесен през ноември. Магистратите обаче откриха разминаване във фактологията на основната и заключителната част на обвинителния акт и върнаха делото на наблюдаващия прокурор. Той не се съгласи с констатацията и пусна част жалба до Апелативния съд. По-горната инстанция прецени, че окръжните съдии имат право и върна делото

 

Още новини ВИЖТЕ ТУК!

TrafficNews.bg