На всеки свети Валентин интернет се залива от снимки на известни двойки, а след това изчезват до следващия. Но истинската любов не трае само един ден в годината. В рубриката на Traffic News „Великите любовни истории на ХХ век”, всяка седмица ще ви разказваме за една гореща двойка, останала завинаги в историята с пламенната си обич и понякога с главозамайващата си скандалност - алкохол, изневери, опити за самоубийство, мафиотски връзки, разорение, падение, секс, кавги, още секс, предателство и прошка.   

Има такива любовни истории, които с чиста съвест могат да бъдат неречени апокалиптични. Такава е и 39-годишната  безумна обич на Ози и Шарън Осбърн. Връзката им трудно може да се нарече гладка и безоблачна, но някак си силната рокендрол двойка успява да преодолее драмите във времената от 1982 година до днес.

Ози и любовта на живота му се срещат през 1971 година, когато Шарън работи като рецепционист в офиса на баща си Дон Арден, който се занимава с музика и току-що е подписал договор с хеви метъл бандата Black Sabbath. "Ози влезе в кабинета на баща ми, без обувки, с вадички вода, които се стичаха по врата му, и седна на пода," спомня си тя. "Бях ужасена." За разлика от нея, Ози обаче е впечатлен "Тя винаги е била много стилна жена, интелигентна и отворена", казва той. "Аз идвах от съвсем различна среда, не бях богат или образован, помислих си, че е впечатляваща жена. Едното доведе до другото и така се влюбих в нея."

Четири години по-рано, през 1978 г., Ози е уволнен от Black Sabbath заради “хронични прояви на наркомания и пиянство”, на което обаче той реагира с “О-о-оh, fuck off!” и решава да продължи соло. Зарязва Дон Ардън и назначава Шарън Ардън за свой мениджър. Въпреки че това довежда до срив във взаимоотношенията между баща и дъщеря, в дългосрочна перспектива този ход се оказва изключително печеливш, защото именно на Шарън е главната заслуга за продължителната успешна кариера на Ози Озбърн. А ако обеше останал с Ардън, Ози едва ли щеше да изкара дълго в музикалния бизнес. Шарън най-много настоява Ози да издаде дебютен албум. Blizzard of Ozz (Виелицата Оз) от 1980 г. продава милиони копия и носи на Ози световна популярност, за която преди не е и сънувал.

Междувременно на любовния фронт, животът му също се преобръща на 180 градуса. Ози започва да гледа на мениджъра си с други очи. 

Двамата се женят на 4 юли 1982 г. Не случайно Ози настоява да се бракуват в Деня на независимостта – иска да е сигурен, че дори когато остарее и изкуфее, пак ще помни кога е годишнината им.

В първите няколко години от брака им, и по-точно между 1983-а и 1985-а, в три последователни години се раждат трите им деца Ейми, Кели и Джак. За брака с рок легендата Шарън споделя, че е все едно да живееш с няколко различни човека. “Един ден може да е нежен и романтичен, но на следващия ще се превърне в чудовището на Джекил и Хайд. Никога не знам до кого ще се събудя.”

И макар че семейството разполага с всички условия и предпоставки да води щастлив и безпроблемен живот, бракът им се превръща в кипящ котел върху огън, редовно подклаждан с наркотици, алкохол и дори физическо насилие. С трудния характер и неспирното пиене на Ози между двамата често възникват разногласия, за да не кажем точната дума - чутовни скандали, често увенчани с десетки изпочупени чинии, преобърнати мебели и физическа борба с юмруци и ритници.

Шарън често обвинява различията в характерите за хаоса във взаимоотношенията им.

Веднъж Шарън Озбърн купува на мъжа си чифт панталони в розовата гама. Ози е възмутен от избора й и отказва да ги обуе. “Ама защо, Ози?” упорства Шарън, “Mного ще ти отиват!”

“Как защо! Как защо! Защото съм, шибания Принца на мрака, затова!”

Това е един от малкото пъти, в които съпругата-мениджър не успява да се наложи и да налее здрав разум в лудата глава на ексцентричния си мъж. Но иначе тактиката й да го държи доколкото е възможно в правия път. В един момент обаче тя просто се научава да живее с това и да се справя с пиянските изпълнения. До момента, в който, вечерта на 2 септември 1989 година нещата не излизат от контрол и бившата звезда от Black Sabbath е арестуван за опит за убийство на жена си в нетрезво състояние след употреба на алкохол и наркотици.

Ози се кълне, че нищо не си спомня от инцидента, но остава шокиран, когато един от органите на реда му преразказва полицейския доклад, според който, преди да влезе в спалнята, Ози свалил всичките си дрехи и заявил на Шарън: “Поговорихме си с теб, а сега трябва да се разкараш.” Въпреки че Шарън решава да не повдигне обвинения за домашно насилие, рокаджията принудително е вкаран в клиника за рехабилитация за три месеца.

Шарън добре си спомня тази вечер “Знаех, че нещо ще се случи. Той отиде да си легне, а аз четях на долния етаж. След малко слезе по гащи, седна на дивана точно срещу мен и каза: “Взех решение”, саркастично го попитах "Какво е решението? и той каза: "Много съжалявам, но трябва да умреш. Няма друг вариант.” Реших, че се шегува, но изведнъж той скочи върху мен с цялата си тежест и ме хвана за врата, а аз през цялото време просто си мислех: “Децата, децата, не можеш да направиш това, не съм готова.” Шарън някак успява да натисне паник бутона и в този момент съпругът й изчезва, а след секунди пристига и полицията.

Когато Ози отрезнява, Шарън все пак решава да продължат заедно и това е поредното умно решение, което тя, като мениджър и съпруга, взима от името на двамата. Този период съпрузите описват като най-черния в съвместния им живот, оставяйки на по-заден план дори рака на Шарън и почти случилият се развод през 2016-а.

През 2002 г. Шарън е диагностицирана с рак на дебелото черво с разсейки и в лимфните възли. През цялото време, докато се бори с болестта, камерите на реалити шоуто продължават да документират живота на семейството. Решението на Шарън да не се скрие, докато преминава през такова тежко изпитание, трогва феновете по целия свят. Тя не пропуска да отдаде заслуженото на Ози за подкрепата, която получава от него: “Цели 18 месеца спа на стол до леглото ми. Беше го страх, че ако затвори очи дори за малко, аз ще съм умряла, когато пак ги отвори. Носеше ме на ръце до банята, когато се подмокрях заради лекарствата, къпеше ме и после пак ме отнасяше обратно да си легна. Когато косата ми започна да пада, махаше космите от храната ми, без ни най-малко да се гнуси от това. А е така, защото ме обича безприкословно – така, както и аз него.”

Шарън претърпява операция за отстраняването на тумора и въпреки лошите прогнози, успява да спечели битката за живота си.

През май 2016-а Ози наистина се изнася от общото им жилище, но само два месеца след като са обявили публично раздялата си, двамата са забелязани да се разхождат заедно и то в очевидно добро разположение на духа в парк в Лос Анджелис.

И така, стигаме до момента в този разказ за един брак съвсем не като по учебник, когато трябва да признаем, че понякога любовта намира начин да оцелее въпреки всичките опити да бъде стъпкана, унижена, пренебрегвана, задушавана, загърбвана, оплювана и разпердушинена.

За да овековечат любовта на "Кръсника на Хеви Метъла" и съпругата му, е в ход проект за пълнометражен филм, разказващ за връзката помежду им, съобщава Variety. Проектът все още няма официално заглавие.

Сценарист на биографични филми е Лий Хол. 

„Връзката ни беше дива, луда и опасна на моменти, но неугасимата любов и страст ни държеше заедно“, казва Шарън Озбърн по повод филма.

Очевидно музиката ще играе много важна роля в продукцията и ще включва песни на групата на Осбърн „Black Sabbath”, както и негови соловите парчета.