Слънчевото затъмнение на 14 декември, комбинирано с лунното затъмнение на 30 ноември, образува фаза на затъмнение, която продължава до лунното затъмнение на 26 май 2021 година. Слънцето e в знака на зодия Стрелец от 23 ноември до 21 декември 2020г.

Новолунието в Стрелец е в понеделник, 14 декември 2020 година, в съчетание с пълно слънчево затъмнение . Към него се присъединява планетата Меркурий. Така че духовното значение на новолунието е свързано с това как мислите и общувате.

Слънчевото затъмнение през декември 2020 г. също е в добър аспект за Марс. Това дава енергия и инициатива за поставяне на нови цели и действие на вашите планове с увереност.

Суровият аспект на Нептун обаче означава, че трябва да се предпазите от измама, а също и от вирусни инфекции, особено от пандемията на COVID-19. В същото време това явление дава стремеж за инициатива да се правят планове, да се поставят нови цели и да се действа по тях смело и уверено. 

По време на затъмнението тандема Меркурий и Нептун носи потенциал за объркване, измама и податливост към респираторни заболявания. Не са изключени катаклизми като земетресения и резки промени на климата. Освен това и най-малкият спор може да предизвика буря в чаша вода - масирани конфликти. Но положителните аспекти на Марс са по-силни. Това ще рече, че бързото мислене и яснотата могат да преодолеят объркването и заблудата. Можете да бъдете директни и напористи, вместо да сте неуверени и колебливи.

 Фиксираните планети описани по-горе, носят потенциал за неморалност, нещастие и епидемични кризи. Но те също така дават възможност за повече предпазливост, внимателност и прозрение, за да се предпазите. Така или иначе пандемията на коронавирус ще продължи да ви атакува, ала с повече предпазливост и внимание ще избегнете заразите.

Безспорно икономическите загуби, причинени от това злощастно мероприятие ще доведе до отчаяние повечето  хора, но трябва да бъдете бдителни, за да не ви подвеждат или измамят.

Най-силният и най-важен аспект в астрологията е, когато  Луната е свързана със Слънцето . Това означава, че всички възможности са на масата и спокойно можете да поставите като приоритет новите си планове за бъдещето. Това е идеалният период за ново начало. Също така подлагайте на съмнение старите си навици и поведение, докато търсите нови начини за напредък и благоденствие.

Така че - Нищо ново под Слънцето, освен неговото пълно затъмнение в новолунието. Дерзайте!

За всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.