СКРИТИТЕ ПОСЛАНИЯ С КРАСИМИР КУРТЕВ : Скъпи читатели на Trafficnews, добре дошли в рубриката! В поредното издание ще ви представя, скритите послания в режим на „ясновидство“.

Скъпи читатели, в тази публикация ще заостря вниманието ви към онези хора, които по неведоми пътища, някак изведнъж се превръщат в ясновидци. Държа да подчертая, че написаното от мен засяга пряко или косвено онези, истинските хора с феноменални дарби.

Преди да развържем възела на скритите послания в режим на ясновидство, бих си позволил един съвет. Когато потърсите услуга от лавината ясновидци, попитайте нещо за миналото ви, сиреч нещо което вие само го знаете, а ясновидеца си няма представа.

Някои от тях твърдят, че получават информацията от вселената, висша сила, или господ. Други “гледат” чрез карти, на длани, кафе, восък и кристални свери, докато трети, просто те усещат,  казват, че им се “дава” свише.

Мнозина ползвали услугите им, са готови да се закълнат в точността на дадените предсказания. Дама доверила се на известен ясновидец разказва: ”Всичко ми позна! И за миналото и за бъдещето ми каза неща, които няма как и от къде да знае!” Предполагам ви звучи познато? Наистина ли, обаче сред нас живеят толкова много „феномени“, които могат да надникнат в бъдещето? Наистина ли имат рядка дарба непозната на науката?

Ще ви предоставя част от методите, които тези обикновени хора ползват. Обобщено казано начинът, по който „ясновидците” в България, както и по цял свят узнават детайли и пророкуват бъдещето на своите клиенти е един и същ. Ключовата дума е психология. Илюзията се постига чрез  сбор от техники включващи голям обем психологическо манипулиране, много статистика, възползване от определени несъвършенства в човешкото мислене, лингвистични трикове и известна доза актьорство.

В случай, че влезете за сеанс при ясновидец съм убеден, че първото което ще ви направи впечатление е обстановката - сертификат, диплома, икони, снимки с клиенти, подаръци от клиенти разположени на видно място. Литература отнасяща се към окултни, езотерични и други подобни теми, като отново книгите са поставени, съвсем умишлено в полезрението на клиента.

Различни принадлежности  като амулети, свещи, восък, карти таро, странни диаграми и прочие, като тези вещи не се намират в шкаф или чекмедже, а съзнателно разположени така, че клиента да ги забележи.

Казано накратко цялата обстановка е грижливо подготвена с ясна умисъл. Предполагам ще обърнете внимание на интонацията и изказа на гледащия. Почти всички ясновидци говорят изключително авторитетно, абсолютно сигурни в това което казват, понякога дори заповеднически и назидателно.  Разбира се и това не е случайно. Каква е целта?

Основната цел която преследва ясновидецът чрез специфичната обстановка, и актьорските си качества, е да бъде възприет, като авторитет, да внуши респект и сериозен опит в непознатата материя. Който психолог или социолог да попитате, съм убеден ще потвърди мнението, че повечето хора са склонни да валидират и приемат различни твърдения, като достоверни, ако са им предоставени от някого, когото приемат за авторитет.

Този ефект е още забележим в онези моменти в които се чувстваме несигурни, притеснени и най-вече в момент на безизходица. В този смисъл веднъж щом „гледащия” усети, че е постигнал необходимото впечатление, усети доверчивост и условно казано подчинение от страна на клиента, повярвайте ми за него половината работа е вече свършена.

Друго важно нещо което се случва в началото на срещата е, че ясновидецът моментално ще започне да  събира информация за клиента предимно чрез наблюдение и насочени въпроси. Бъдете сигурни, че ясновидците обръщат много  сериозно внимание на различни характерности, като външен вид, облекло, аксесоари, маниери, езика на тялото, възраст, пол, общото впечатление което прави клиента и прочие. Тези особености имат определено значение и дават на ясновидеца значителна информация за характера на клиента, битието му и проблемите които вероятно има.

Накратко казано тук говорим за изграждането на бърз психологически профил. Трябва да знаете, че повечето ясновидци чрез дългогодишната си практика са развили това умение в степен, в която им е необходимо не повече от около минута наблюдение, за да научават достатъчно за клиента.

Въобще не трябва да ви изненадва и факта, че с цел да усъвършенстват това си умение, не малък процент от съвременните ясновидци  четат статистически журнали, материали отнасящи се към определени дялове в психологията, четива по темата  ”езика на тялото”. ”Развитие на личната харизма” и често материали написани от техни добре реализирали се в професията колеги.

Как „ясновидците“ се ориентират и извличат солиден запас факти за своя клиент ще прочетете в следващата публикация.

Подбрал из Хитринките - Красимир Куртев езотеричен анализатор.