Всички знаем колко точно легендарния анимационен сериал „Семейство Симпсън“ предсказва бъдещи събития. Някои от най-смелите им прогнози включват скандала с конското месо през 2013 година, за който се загатва в класически епизод от 1994 година, бунтовете в подкрепа на Тръмп през 2021 година в епизод от 1996 година, както и пътеществието на Ричард Брансън в космоса през 2021 година, което се видя в епизод от 2014 година, наречен „Войната на изкуството“.

Вече сме в средата на 2024 година и култовото анимационно шоу е предсказало още повече събития, които вече са се случили, а хората са ужасени.

Вероятно една от най-модерните думи днес е изкуствен интелект. Освен, че много хора правят прогнози за бъдещето на ИИ и неговото въздействие върху човечеството, „Семейство Симпсън“ сякаш прави тези прогнози още по-реални.

В сезон 23, епизод 17 има сцена, в която Хоумър губи работата си, защото г-н Бърнс заменя всички служители с роботи.

„Дами и господа! Запознайте се с бъдещите господари на човешката раса!“, обявява г-н Бърнс.

Възможно ли е изкуственият интелект да замени работните ни места по-скоро, отколкото си мислим? Още по-страшно е, че друг епизод представя роботи от персонала с изкуствен интелект в страховита версия на Дисниленд, които се разбягват и започват да убиват хора.

Междувременно в сезон 27, епизод 6 Лиза открива, че правителството търси доброволци, които да мигрират на Марс. Звучи ли ви познато? Този зловещ епизод завършва с поглед към 2051 година, когато Мардж и Лиза живеят на Марс. Разбира се, това е твърде близо до плановете на основателя на SpaceX Илън Мъск да колонизира Червената планета в близко бъдеще.

Налудничаво, епизодът „Лиза срещу Малибу Стейси“ в сезон 5 показа пускането на нова кукла Барби заедно с ареста на президента. Сега те може да звучат като две отделни събития, докато не си спомните, че миналата година бившият президент на САЩ Тръмп беше арестуван в същия ден, в който излезе филмът за Барби.

И така, след като всичко това вече се е случило, какво още ни е подготвил „Семейство Симпсън“?

Е, в един от епизодите Хоумър многократно подлудяваше семейството си със страхове от Третата световна война, като ги вкарваше в бункер, сякаш това беше краят на света, пише kaldata.com. В друг епизод пък Спрингфийлд е завладян от зомби апокалипсис.

„Това не са предсказания. Това са планове.“, гласи първият коментар в отговор на задълбочен анализ на видеоклип в YouTube

„Чудя се дали ще направят епизод, в който глобалният елит се страхува от масите и се крие в бункери.“, отговори втори потребител

Точността на тези прогнози е достатъчна, за да ви накара да се запитате дали не живеем в симулация. Как иначе може да се обясни такова прецизно предвиждане на събитията?