Овен

Великден по някакъв начин ще се яви като вашият празничен фестивал. Ще бъдете изпълнени с детските спомени, които ще обикалят танцувайки в душата ви. Символиката на това свето събитие съответства на вашата светлина идваща от майката природа, събуждайки се със слънчевата енергия, която всъщност ви характеризира. Следователно всички начини за отбелязване на този специален божествен ден са добри за вас.

Празничната маса с присъствието на любимите ви пържени картофи, тиквички и други видове разядки. Определено ще имате афинитет към козунаците особено намазани с нещо вкусно. Обожават месото, най-вече свинското, приготвено във всякакъв вид - на скара, на тиган, печено, гарнирано с приказни зелени салати. Що се отнася до великденските яйца, играта за надмощие нека бъде нестандартна. Търкаляйки, яйцето, и което отиде най-далеч, без да се счупи, е победител. Това забавление е по-атлетично, отколкото само да гоните победата чрез чукане, като изразител на вашият войнствен характер. Опитайте с червеното яйце! 

Телец

Както винаги, можете да си имате доверие, когато става въпрос за подреждане на подходящо великденско меню. Започнете приготвянето му доста предварително, зарадвани от перспективата да предложите перфектни пролетни ястия: пищни зелени салати с варени яйца, аспержи и пролетен лук, печено агнешко бутче, след като е добре мариновано преди това. Десертите не са пропуснати, разбира се: ягодов крем торта, великденско гнездо и накрая шоколадови деликатеси.

Това, което остава да направите, е само да се насладите на семейната радост, характеризираща този период от годината. Зимата, Великият пост и ограниченията избледняват, отстъпвайки на мига на споделяне и топла приятелска връзка. Празнувайте със зеленото яйце победител!

Близнаци

Много е вероятно да се окажете като великденски звънец, който ще провъзгласи благата вест на възкресението. Великден  е отлична възможност да организирате парти с приятели или със семейството си. Подобно събиране под знака на помилването, в светлата атмосфера на пролетта, ще ви накара да се чувствате чудновато. Другата прекрасна възможност за празнуване е да използвате този празник за един воаяж към близка или далечна дестинация.

На великденската ви трапеза нека присъстват, пиле с ориз, пиле с картофи, пълнени чушки с ориз, а защо не и традиционното свинско със зеле. Препоръчително е на този празник да имате козунак залят с много шоколад, шоколадови изделия и палачинки с шоколад. Вашето яйце борец нека бъде златисто!

Рак

Повечето от вас цените традициите и вероятно имате предвид спомените за великденските празници, датиращи от детството. Благодарение на мечтателната ви склонност да отделяте време, за да подготвите внимателно предстоящото празненство ще бъде идеалният ден за вас и близките ви. Навярно ще одобрите идеята ми за оцветяване на яйцата с естествени съставки. Като например: сок от червена боровинка, лукови кори или куркума, които ще направят чудеса за вашите великденски яйца.

Възможно е яростно да пазите в тайна всички рецепти за празничните ястия, предадени с точност от вашите родители, баби и дядовци, и прочие родственици. По същия начин няма да се поколебаете да осигурите приемственост за спазване на домашния уют. Отрупайте трапезата с много плодове, банани, задушени зеленчуци, броколи, зеле, карфиол, домати, цвекло, тикви, краставици, боб и естествени захари, ала да се избягват мазни храни, сол, сладки и рафинирана захар. Жълтото яйце е вашата доминантна.

Лъв

Като любители на Светлината, вие ще оцените подобаващо Великден, защото той бележи завръщането на слънчевите дни. Също така е весело време да се празнува според протоколните правила. Ако времето позволява, можете да поканите избрани хора и да организирате едно от първите градински партита за годината. Навярно гостите и близките ви ще оценят този очарователен разкош.

Бих могъл смело да кажа, че вие много обичате православните обреди. Със сигурност ще бъдете възхитени от полунощната меса, прегръдките и целувките, шествието с иконите и накрая, пасхалното ястие с изобилието от ястия. Независимо дали сте вярващи или не, смятате, че празнуването на Великден има доста впечатляващ и елегантен стил. Относно трапезата, вашата управляваща планета - Слънцето, ще ви подтикне предпочитат храни с огнените цветове - оранжево, жълто, червено. Подходяща храна е пикантно пиле с много червен пипер гарнирано с картофи, моркови и репички. Ярко червеното великденско яйце е вашият лидер!

Дева

Честването на Великден е идеалната възможност да покажете уменията си за усещането духовността. Особено ще се интересувате от Светото писания и скритите послания в него. Този ден за вас ще бъде поредното свето причастие, след като сте анализирали самите вас, изправени пред дилемата за опрощение. Духовният еколог във вас ще се погрижи по време на пасхата.

За вас Великден навярно е традиция, основана на древни ритуали за плодородие, свързана със събуждането на природата през пролетта. Във 2 Коринтяни 6:17 се казва: „Отделете се и повече не докосвайте онова, което е нечисто.“ Така ще бъде и на празничната трапеза меню присъстват свежите аромати - плодови салати, плодови сокове, лимонов сок, супи, чайове и бадеми , но да избягвате тежки храни и шоколад. Въпреки това ще можете да отпразнувате Великден по топъл и приятен начин. Възкресението ще победи със светло синята окраска на яйцето.

Везни

Като се има предвид вашият артистичен стремеж, най-вероятно се интересувате от подготовката и декорацията, предшестваща великденският ден. Не се колебайте да поставите в хола си великденско гнездо, в което да поставите  изографисаните яйца с разкошна панделка. Може дори да решите да изрисувате върху тях хармонични, изискани и фини фигури. Всичко това ще зарадва гостите ви.

Навярно ще искате да се покажете на гостите си. Разбира се, не забравяйте внимателно да изберете собственото си облекло или да насочите внимание върху членовете на вашето любимо обкръжение. Като почитатели на любовта и мечтите може да развихрите в своята фантазия. За предпочитане е на празничната маса да присъстват червено вино, сирена и храни с много подправки. Също така ябълки, грозде, ягоди, стафиди, задушени зеленчуци, спанак, домати, сирена и бадеми.

Скорпион

С очарование и с тръпката вие ще навлезете във  великденското настроение веднага щом приключи Велики петък. Освен това Великденският празник празнува Възкресението, тема, която навярно винаги ви е заинтригувала. „Да отидеш в света на мъртвите и след това да се завърнеш на земята сред живите е чудото наречено Възкресение“.

Привлечени от всичко мистично, вие виждате във Великден  обещанието за трансформация или дори за преображение, което поставя хората в контакт с непостижимото. Като казахте това, не сте склонни да пирувате, стига да е интензивно. Празничната ви храна нека бъде нетрадиционна и направена с много любов. Вероятно това, което би ви привлякло са калмари в тъмен сос, сирена със сладко от боровинки и шоколадово суфле. Включете в менюто си, карфиол, лук, репички, домати, аспержи, краставици, цвекло и морски деликатеси.

Стрелец

За вашата вашата оптимистична натура, Великден е идеалното събитие. На Великден вие почитате връщането на светлината, което носи послание за значението и красотата на живота. Би било чудесна идея да промените светската обстановката, навестявайки някой манастир. Литургията в такива божи и светли дни напълно заслужава да бъде спазена или дори дълбоко преживяна.

В зависимост от вашите вкусове и вашата отвореност, можете също да създадете по-весела и по-малко самотна празнична програма. Направлявани от огъня, вие сте скромни, идеалистични и жадни за нови преживявания, и през Великден приключенски ви характер ще ви позволи да се насладите на екзотични пътувания, по този начин ще опитате  нови вкусове от различни иностранни кухни. Например, патица, гъши дроб или суши могат да изпълнят вкусовете ви с благодат. Разбира се, не малко вкусотии ще красят трапезата - круши, ябълки, портокали, ягоди, маслини, смокини, патешко месо и чесън. Все пак нека да се избягват пикантните храни и прекалената консумация на сладкиши. И нека пасхалното яйце да бъде обагрено в оранж!

Козирог

Вие сте едни от малкото знаци на зодиака, способни, когато е необходимо, да спазвате Великия пост. Ако сте съхранили духовното в себе си чрез пост или сте се отдали на известна смиреност, това означава, че приемате Великден сериозно и вярвате, че той трябва да бъде заслужен подобаващо.

По вярващите от вас със сигурност няма да се насладят на оргията на чревоугодничеството. От друга страна пък, поне веднъж се опитайте да изпуснете пара и да се ограничите от строгите канони - Прекаленият светец и богу не е угоден. Към любимите ви ястия добавете, ориз, зеленчуци с подправки, зеле, царевица, супи, чайове, фъстъци, смокини, яйца и лененото семе. Може да решите да прекарате известно време със семейството си или дори защо не, сами. Нищо не е по-ценно от простотата на тържествения момент. Нека присъства повече бяло във вашето великденско яйце!  

Водолей

Най-вероятно сте радетели, когато става въпрос за промяна или дори революция в традициите, а и този Великден няма да бъде изключение от правилото за вас. Насърчавам ви да търсите оригинален начин, за да се насладите на този празник. Тъй като сте откровени хуманисти, този ден ви предоставя добра възможност да опитате различни удобни рецепти и формули по отношение на храната затова празнично събитие.

Ако имате предвид да сте авангардни относно празничната трапеза, можете да изберете например молекулярна гастрономия. Ала за традиционалистите менюто е с различни текстури, цветове и смеси. Като сезонни зеленчуци, шунка, синьо сирене и маслини. Непременно добавете и ябълки, портокали, круши, задушени зеленчуци, царевица, моркови, домати, кисело мляко, ядки, фурми, джинджифил, протеинови деликатеси. При вас печелившо ще бъде бледо червеното великденско яйце.

Риби

За подготовката на Великден не е задължително да имате силна организация и дълго предизвестие. Оставите се да бъдете повлияни от атмосферата и общото състояние на духа. Изберете най- хубавото място с приятна декорация и хубава музика, за да отпразнувате тържествеността. Дали ще слушате класически песни или нещо по-модерно, всъщност няма значение, при условие че сте изпълнени с емоции и можете да се насладите изцяло.

Благодарение на вашата чувствителност, хармонията на мига, принципът на споделянето и утехата след изпитание, ще ви изпълнят с щастие и радост. Използвате тази възможност, за да предложите малки подаръци на приятелите и семейството си и да изпратите красиви картички с великденски етюди. Относно празничното ви меню, пълненото агне с плънка е от ориз, дреболии и подправки, е сред най-често обичайните рецепти. Ала няма да сгрешите, ако го замените със заешко или пилешко месо. Плодовете и сладкишите ще са неотлъчна част от трапезата ви. Тъмно синьото яйце е борецът срещу изкушенията!

Празнувай, празниците си, Изпълнявай обреците си; Защото нечестивият няма вече да замине през тебе, Като е съвсем отсечен.“ - Наум (1 : 15). Амин и Честито Възкресение!

Хороскопът е подбран и изработен за всички читатели на Trafficnews.bg от езотеричния анализатор Красимир Куртев - Doctor Honoris Causa.