Огнена стена се издигна през моста на Марица. Уникално огнено шоу запали въздуха над реката на финала на Празник на реката. 23 000 огнени залпа превърнаха нощта в ден. Фойерверките буквално запалиха трева в коритото на Марица, ала пламъците са малко и огнеборци вече ги обезвреждат.

Истински пожар пламна в Марица! Фойерверките подпалиха растителността в коритотоОгнеборци гасят пламъците

През целия ден зоната от южната страна на реката бе място за забавление.

Фойерверките дойдоха леко преждевременно като по време на едно от финалните изпълнения на Любо започна заря. Тя обаче не се оказа дългоочакваната от всички гости. След края водещата Лили Бързева излезе и уточни, че вероятно това е от празника на младоженци.

"Да ги поздравим", призова тя. После водещата изреди множеството събития през деня. Покани публиката да поздрави и Стефан Вълдобрев, който в този момент пееше на Античния театър. Той също очаква за финал на концерта си нашата заря, каза още Бързева.

Опашки за скокове от 4 метра височина до река Марица в ПловдивДесетки пловдивчани вече се включиха в празника

Представлението беше подгрято 9 часа от Deep Zone. Във въздуха над реката се случваха чудеса - хора ходеха по въжета, парапланеристи се премятаха във въздуха, а смелчаци от посетителите скачаха от 4 метра височина върху огромни надуваеми възглавници, деца рисуваха по асфалта. Въздушен балон събра ентусиасти и им показа града от високо.

Горещините през деня уплашиха мнозина, но за концерта на Михаела Филева, Владимир Ампов-Графа и Любо Киров булевард "Марица юг" почерня от хора.

Вижте снимки от зрелището през целия ден: